ark van Noach (Medium)ALBLASSERDAM – De Ark van Noach is dinsdag 26 januari 2016 vertrokken uit Dordrecht richting Krimpen aan den IJssel. Tijdens de tocht over de rivier, voer het kolossale bouwwerk onder meer langs Papendrecht, Alblasserdam en Kinderdijk. De Ark van Noach is een replica van het schip uit het bijbelverhaal. Het is 23 meter hoog, 30 meter breed en 135 meter lang. Het schip lag jarenlang in Dordrecht. Daar konden mensen rondkijken op het schip.

De ark moest weg uit het haventje langs de Beneden-Merwede bij de Stadswerven omdat daar steeds meer woningen worden gebouwd. Eigenaar Johan Huibers heeft plannen om naar Rio de Janeiro in Brazilië te vertrekken en daar het geloof te gaan verkondigen. Voorwaarde is wel dat hij genoeg geld heeft om zijn ark daar naartoe te verschepen. De Ark van Noach werd in juni 2012 geopend. Ondanks internationale aandacht heeft de ark nooit de bezoekersaantallen getrokken waar aanvankelijk op werd gehoopt.

Foto: Pieter van den Berg.

ark van Noach (Medium)