MedewerkerVhJaar©ceesvdwal_2 (Medium)Dit betreft een advertorial.
ALBLASSERDAM – Siena Peet (18) is door haar collega’s gekozen tot werkneemster van het jaar bij McDonald’s Alblasserdam. De Papendrechtse was door het management van de fastfoodketen genomineerd en werd tijdens het jaarlijkse teamuitje in Hoek van Holland uitgeroepen door haar collega’s tot winnares. Siena blijft ‘werkneemster van het jaar’ tot aan de verkiezing van volgend jaar. Of dat extra druk op haar schouders geeft? “Nou dat valt wel mee hoor. Ik doe gewoon mijn werk,” lacht Siena.

Crew trainer
De 18-jarige werkt vanaf haar vijftiende parttime bij McDonald’s. Momenteel is zij ‘crew trainer’ en werkt zij zo’n twaalf uur per week. Siena: “Ik begeleid mensen, werk ze in, geef feedback en moet op de werkvloer het goede voorbeeld geven.”

Nominatie
Het managementteam van McDonald’s selecteerde vooraf vier werknemers. “Daarbij hebben we gelet op ervaring, klantvriendelijkheid, inzet, flexibiliteit, zelfstandigheid, uitstraling, houding en uiteraard collegialiteit. Uit deze nominaties mochten de collega’s tijdens het jaarlijkse personeelsfeest van McDonald’s Alblasserdam stemmen,” licht manager Paul van Dijk van McDonald’s Alblasserdam toe.

Prijs
Behalve de eer, zit er een nog een prijs gekoppeld aan de titel. Van Dijk: “Siena heeft als ‘crewlid van het jaar’ een leuke prijs gekregen. Ze mag voor een x-bedrag iets moois gaan uitkiezen bij één van haar favoriete winkels.”

‘Great Placet to Work’
McDonald’s is regelmatig uitgeroepen tot Great Place to Work. In dit onderzoek wordt aan medewerkers gevraagd waarom het leuk is om bij een bedrijf te werken. Als antwoord gaven de medewerkers van de McDonald’s onder meer aan de prettige werkomgeving en het werken met fijne collega’s. De McDonald’s in Alblasserdam heeft hierop haar jaarlijks terugkerende verkiezing ‘de collega van het jaar’ gebaseerd.

Honderd werknemers
In het totaal werken er zo’n honderd medewerkers bij McDonald’s aan de Kelvinring in Alblasserdam.

Foto’s: Cees van der Wal.

MedewerkerVhJaar©ceesvdwal_2 (Medium)

MedewerkerVhJaar©ceesvdwal_5 (Medium)

McDonalds©ceesvdwal (Medium) McDonalds©ceesvdwal_6 (Medium) McDonaldsOntbijt©ceesvdwal_4 (Medium) McDonaldsOntbijt©ceesvdwal_7 (Medium)