Henk van dillen in SingaporeALBLASSERDAM – De fietstocht van Henk van Dillen uit Alblasserdam zit er op. Ongeveer een jaar geleden vertrok de avonturier uit het Damdorp. Deze week kwam hij na 16000 kilometer, 25 landen, twee berovingen, 56 lekke banden, 189 muggenbulten, een arrestatie, een aanzoek en nog veel meer aan in Singapore. Over een week vliegt hij, met zijn Marktplaatsfiets, terug naar Nederland. “Het was een intensieve reis. En nu is het besef er dat ik weer terugga. Toch wel een gemixt gevoel,” aldus Van Dillen bij Radio538.

2 februari 2015 ging Henk van start in Rotterdam. Hij startte zijn reis voor avontuur èn om geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds (WNF). Het streefbedrag was 10.000 euro. Daarvan is nu 3205 euro binnen. Doneren kan nog steeds via https://www.justgiving.nl/cyclingforwildlifeinasia

Hij vertrok onlangs uit Maleisië voor het laatste stuk van zijn reis. “Het is heel goed verlopen. Op de een-na-laatste dag heb ik nog mijn record van 211 kilometer op één dag verbroken. Dat was wel een hoogtepuntje voor ik aankwam,” aldus Henk bij Radio Rijnmond.

Wat Van Dillen komende tijd gaat doen, weet hij nog niet precies. Hij blijft nog een paar dagen in Singapore om bij te komen. Als hij terug is in Nederland, moet hij vooral sollicitatiebrieven versturen op zoek naar een vaste baan. “Mijn bankrekening is het afgelopen jaar een beetje leeggelopen.” Ook het schrijven van een boek staat op zijn to-dolijst. Van de landen die Van Dillen doorkruiste, leerde hij de mooie en minder mooie kanten kennen. “Ik heb zoveel culturen en zoveel mensen ontmoet. Daar moet ik wel een boek over schrijven.”

Tijdens zijn reis hiel Henk zijn avonturen bij op zijn site. Alle verhalen van zijn wereldreis zijn hier terug te vinden.

Henk van dillen in Singapore