DSC08127 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – Een 57-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland is donderdag 21 januari 2016 met haar fiets gevallen door de gladheid. Zij brak daarbij haar heup. Het ongeval gebeurde even na 07.00 uur bij de Lage Boezem in Nieuw-Lekkerland. Een ambulance kwam met spoed ter plaatse. De fietsster is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht. In de hele regio waren tal van meldingen van valletsel.

Meer dan veertig gewonden door valpartijen werden op de SEH Dordwijk binnengebracht. De SEH Zwijndrecht kreeg twaalf patiënten door de gladheid te verwerken. Ambulances reden af en aan. Pols- en heupbreuken werden afgewisseld met snijwonden en hoofdletsel, allemaal bij mensen die verrast waren door de lokale stukjes spiegelglad wegdek.

Foto’s: Niels van Loon.
DSC08127 (Medium)