DOppenALBLASSERDAM – KNGF Geleidehonden roept Alblasserdammers op om plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflessen of zuivelpakken te verzamelen en in te leveren. De ingezamelde doppen leveren namelijk geld op bij recyclebedrijven. Deze opbrengst gaat geheel naar de opleiding van de geleidehonden. In Alblasserdam kunnen de doppen ingeleverd worden bij Pleuni Visser in de Akkerwinde 43 en bij Riet Stevense langs de Van Hogendorpweg 9.

Blij
“Meedoen aan de doppenactie is heel simpel,” vertelt Anika Blessing, die de actie vanuit KNGF Geleidehonden coördineert. “Gooi de plastic doppen niet weg, maar spoel ze even schoon. Heeft u een (vuilnis)zak vol gespaard, dan kunt u ze inleveren bij een inzamelpunt in uw buurt. Een gebaar waar wij heel blij mee zijn!,” aldus Blessing.

Ronde doppen
Alle ronde plastic doppen en deksels zijn welkom. Van mineraalwaterflessen, frisdrankflessen, melk-of yoghurtpakken, fruitsappakken en sportdrank (zonder het kleine doorzichtige dopje binnenin). Maar ook doppen van slagroombussen, doseerdopjes van wasmiddelflessen en deksels van pindakaas -en chocopastapotten worden graag in ontvangst genomen op de inzamelpunten.

KNGF
Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF) wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen.

DOppen