Buurtpreventie wijk kinderdijk alblasserdamALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft deze week, met het overhandigen van een bordje, het officiële startsein gegeven voor buurtpreventie in de wijk Kinderdijk in Alblasserdam. Het verkeersbord wordt in de wijk opgehangen, om mensen er op te attenderen dat er buurtpreventie actief is. Op dit moment zijn er 25 mensen die deelnemen aan het buurtpreventieproject in de wijk. Meer aanmeldingen zijn welkom.

Rest van Alblasserdam
De buurtpreventie is gestart in de wijk Kinderdijk, de mensen die meedoen wonen ook allemaal in de wijk Kinderdijk. Het is op termijn de bedoeling dat het project wordt uitgebreid naar de rest van Alblasserdam.

Anderhalf uur
De buurtpreventie begint om 18:30 en duurt tot 23:00 uur. “Maar indien het nodig is, passen we de tijden aan. De ene week wordt er twee keer gelopen en de andere week weer één keer. Men loopt anderhalf uur per koppel en er zijn twee koppels tegelijk aan het lopen in verschillende delen van de wijk. Dit gebeurt het hele jaar door,” vertelt wijkagent Martin stam.

Donkere dagen
De deelnemers worden door de politie nauw betrokken bij onder meer het donkere dagen offensief. Stam: “Zo delen ze folders uit bij onverlichte woningen en er worden ‘politievoetjes’ uitgedeeld bij mensen die de tuin niet goed hebben afgesloten. Ook letten ze op defecte straatverlichting en andere onveilige situaties. Opvallend is dat ze veel donkere woningen hebben aangetroffen en diverse poorten van tuinen die niet waren afgesloten. Ze staan in directe verbinding met mij, ik ben hun ‘achtervang’ voor als er zich iets voordoet of als ze vragen hebben.”

Nieuwe deelnemers
Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. De minimumleeftijd voor deelname is achttien jaar. In samenspraak met de politie wordt gekeken of iemand geschikt is om mee te lopen. Aanmelden kan via het telefoonnummer 14078 (ja, dat telefoonnummer is zo kort). Verder is het mogelijk om een bericht naar de politie op Twitter te sturen via @WA_Alblasserdam.

Foto’s: Burgemeester Paans en Politie Alblasserdam.

Buurtpreventie wijk kinderdijk alblasserdam

CZGkU0KWAAEXn9B (Medium) CZL9ZqGWcAAD7bQ.jpg large