IMG_2002 (Medium)ALBLASSERDAM – Wethouder Arjan Kraijo heeft woensdag 20 januari 2016 op basisschool ‘t Nokkenwiel aan het Boerenpad in Alblasserdam het verkeersveiligheidslabel ‘school op seef’ uitgereikt aan schooldirecteur Herman Oldenhuis. ‘School op seef’ is hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Hier worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. 

‘t Nokkenwiel kreeg het felbegeerde label omdat de school een planmatige aanpak binnen een goede organisatiestructuur heeft bij de aanpak van theoretisch en praktisch verkeersonderwijs in alle leerjaren. Er is een enthousiaste verkeersgroep actief, die in samenwerking met de leerkrachten, zorgdraagt voor een goede communicatie met ouders en kinderen over verkeersveiligheid, verkeersopvoeding en extra verkeersactiviteiten. De school heeft de schoolomgeving en schoolthuisroutes goed in beeld, gebruikt dit in het onderwijs en heeft met de gemeente contact over de veilige inrichting van de schoolomgeving en schoolthuisroutes. Want aandacht voor veiligheid is altijd nodig, ook voor en na schooltijd.

Stunts
De feestelijke uitreiking werd omlijst met het fietsen van een hindernissenparcours door wethouder Kraijo en directeur Oldenhuis, voorgedaan door drie leerlingen van de school. De politie was aanwezig met de dienstauto en de kinderen mochten in de auto zitten en de sirene aanzetten. BMX-stuntfietser Sietse van Berkel stal de show met zijn gewaagde en verbazingwekkende optreden.

Foto’s: Pieternel Bultema.

IMG_2002 (Medium)

IMG_2005 (Medium)