IMG-20160118-WA0033 (Medium)ALBLASSERDAM – Aan de hand van een basisschoolkind steken de peuters het plein over. Ze zijn op weg naar het werklokaal van basisschool ’t Nokkenwiel in Alblasserdam. Door hen te helpen met hun jas, door hand-in-hand mee te lopen en door hen naar het lokaal te brengen, laten de grote kinderen van de school de peuters al een beetje zien, wat het is om op de basisschool te zitten. Eenmaal in de klas worden door de peuter-juf en de basisschooljuf activiteiten georganiseerd om samen te spelen, werken, genieten en dus te leren.

Door de samenwerking met WASKO heeft ’t Nokkenwiel haar gezichtsveld verbreed. Opvang van kinderen van 0 tot 12 is door deze samenwerking meer geworden dan alleen maar ‘het aanbieden van’. De school en WASKO delen meer dan alleen maar activiteiten, zij kennen elkaars doelstellingen, elkaars activiteiten, maar nog beter: zij kennen gezamenlijk alle kinderen. Ieder kind wordt op deze wijze gezien en begeleid in zijn ontwikkeling vanaf het moment dat het naar de opvang of peuterspeelzaal gaat, tot aan het moment dat het de basisschool verlaat. Optimale inzicht, in hoe het met het kind gaat en wat mogelijk zijn hulpvraag is, is de inzet van deze ontwikkelingslijn van 0 tot 12.

Maandag 18 januari 2016 was het weer zover: samen met de peuter-juf (en papa en/of mama) kwamen de peuters weer kijken, deden zij gezamenlijke activiteiten en werd er weer veel samengewerkt! “Fijn om te zien dat deze samenwerking van 0 tot 12 maakt dat de basisschool alvast een beeld krijgt van wat de peuter al kan en nog moet leren”, aldus directeur Herman Oldenhuis.

PeuterKleuter 2 (Medium) PeuterKleuter 1 (Medium) IMG-20160118-WA0032 (Medium) IMG-20160118-WA0033 (Medium) PeuterKleuter 3 (Medium)