OLYMPUS DIGITAL CAMERAALBLASSERDAM – Muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Alblasserdam heeft zaterdag 9 januari 2016 een nieuwjaarsconcert in Weens stijl gegeven in Landvast in Alblasserdam. Wat de vereniging betreft wordt dit een nieuwe traditie in het Damdorp. Burgemeester Paans, die bij het concert aanwezig was, onderschreef deze wens.

Nadat het publiek ontvangen was met een drankje, aangeboden door de muziekvereniging, opende burgemeester Paans het concert. In een goed gevulde zaal van Landvast wist dirigent Jurgen Nab het orkest te inspireren om het beste uit zichzelf te halen en het publiek optimaal te laten genieten van de Weense walsmuziek en soms opzwepende ritmes van de Slavische en Hongaarse dans die door de fanfare werden uitgevoerd. Nadat de “radetzky mars” geklonken had werd het concert door de fanfare afgesloten.

Soli Klassiek
Voor de muzikanten van Soli Klassiek was het concert toen nog niet voorbij, zij hebben tijdens de door Landvast georganiseerde high-wine een aantal stijlvolle en muzikale intermezzo’s ten gehore gebracht. Waarbij de aanwezigen ondertussen konden genieten van culinaire hapjes en wijnen.

Terugblik
De vereniging kijkt terug op een muzikale en gezellige middag die in het teken stond van waardevolle ontmoetingen en die het beste uit twee werelden samenbracht. De samenwerking tussen de Alblasserdamse muziekvereniging en Landvast is dan ook door beide partijen goed bevallen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMG_8203 (Medium) IMG_8217 (Medium) IMG_8220 (Medium)

Deel dit bericht via...