CrashALBLASSERDAM – Een bewakingscamera in appartementencomplex De Plantenaer aan de Plantageweg in Alblasserdam heeft vastgelegd hoe een 20-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam met zijn auto bij het complex naar binnen rijdt. Op de beelden (zie filmpje) is te zien dat de glazen pui er uit wordt gereden en dat niet veel later twee personen uit de gecrashte auto klauteren. Het ongeval gebeurde in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 januari 2016.

De automobilist reed over de Randweg en haalde volgens ooggetuigen een auto tegen het verkeer in in. Bij de rotonde verloor de bestuurder de macht over het stuur. De twintiger reed rechtdoor, schoot over de stoep, reed fietsenrekken kapot, knalde vervolgens tegen de glazen pui en kwam in het trappenhuis tot stilstand.

Politie, brandweer en ambulance kwamen met spoed ter plaatse, omdat er mogelijk mensen bekneld zouden zitten. Dit bleek niet het geval te zijn. De bestuurder en zijn bijrijder zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Ze bleken ongedeerd te zijn gebleven. Een blaastest wees uit dat er géén alcohol in het spel was.

De brandweer heeft delen van de glazen pui verwijderd, om te voorkomen dat tijdens de bergingswerkzaamheden het glas onverwachts naar beneden zou storten. Later in de nacht heeft een bergingsbedrijf het gecrashte voertuig uit het trappenhuis gehaald en meegenomen.

De schadeafhandeling vindt via de verzekeringen plaats.

Crash