Windmill Big BandALBLASSERDAM – De Windmill Big Band uit Alblasserdam verzorgt 31 januari 2016 een nieuwjaarsconcert in Landvast in Alblasserdam. Twee jaar geleden bestond het orkest dertig jaar en dat werd gevierd met een jubileumconcert. Het was destijds een ongekend succes met veel luisteraars. Ook vorig jaar was Landvast stampvol met liefhebbers, die genoten van bigbandmuziek. De traditie wordt ook in 2016 door de al ruim 32 jaar bestaande band voortgezet.

Prijzen
De band is in de laatste jaren onder leiding van dirigent Arjan Muusz uitgegroeid tot een op hoog muzikaal niveau presterende big band en behoort tot de Nederlandse top. Prijzen werden gewonnen op prestigieuze concoursen als het Meerjazz in Hoofddorp en het Grolsch bigband concours in Enschede. Regelmatig wordt opgetreden met de bekende zangeres Laura Fygi. Het concert in januari wordt opgeluisterd met medewerking van zangeres Xandra Willis, die na haar studie aan het Rotterdams conservatorium de Erasmus jazz prijs mocht ontvangen.

Gratis
De middag in het theatercafé van Landvast begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk.

Windmill Big Band