IMG_6110 (Medium)ALBLASSERDAM – Inspiratie, ontmoeten en Twitter vormden woensdagavond 6 januari 2016 de rode draad in de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Jaap Paans, uitgesproken tijdens de nieuwjaarsreceptie in de grote zaal in Landvast in Alblasserdam. De burgemeester liet zich voor zijn toespraak inspireren door de wens vanuit de samenleving, vorig jaar geuit tijdens het formuleren van het profiel waaraan de nieuwe burgemeester zou moeten voldoen. Eén van die wensen was dat de nieuwe burgemeester een twitterende burgemeester zou zijn.

Tweets
Daarom heeft hij zijn speech ook ‘samengevat’ in tien tweets die tijdens het uitspreken van zijn toespraak met de hashtag #bgm10Tweets zijn verstuurd.

Vluchtelingen
In zijn toespraak stond de burgemeester onder meer stil bij ‘Samendoen’, hét motto van Alblasserdam, en de vele vormen waarin dat het afgelopen jaar tot mooie verbindingen en resultaten heeft geleid. Als voorbeeld noemde hij daarbij de wijze waarop Alblasserdam samen met de andere Drechtsteden heeft gezorgd voor een doorbraak in het gesleep met vluchtelingen door kleinschalige, menswaardige crisisnoodopvang te bieden.

Anonieme reageerders
Ook haalde hij aan hoe we in Alblasserdam zaken voor elkaar krijgen door kracht en kwaliteit van anderen toe te voegen aan de inbreng van jezelf. “In ons Damdorp is 1 + 1 = 3 de norm. Synergie is de combinatie van verbinden en versterken. […..] Synergie ontstaat als we naar elkaar luisteren, doorvragen en proberen te begrijpen. Om die reden ga ik mijn #12uurtjes ook open stellen voor alle anonieme reageerders op onze plaatselijke fora. Tegen hen zeg ik: geef je reactie geluid, maak een afspraak, stel je voor, schud me de hand en we gaan in gesprek. Iedere mening telt, zolang die mening een gezicht heeft!”

Inspireren
Inspireren wordt wat de burgemeester betreft hét werkwoord van 2016. Hij nodigt iedere Alblasserdammer van harte uit om met ideeën en suggesties te komen om Alblasserdam beter, mooier en duurzamer te maken.

Toespraak
De integrale toespraak van de burgemeester is hier te vinden. De burgemeester is via @BgmPaans te volgen op Twitter.

IMG_6110 (Medium)

IMG_6032 (Medium) IMG_6072 (Medium) IMG_6091 (Medium) IMG_6123 (Medium)