Interkerkelijke vrouwenochtend  (Medium)ALBLASSERDAM – Voor de dertiende keer wordt op woensdagmorgen 27 januari 2016 de jaarlijkse Interkerkelijke Vrouwenochtend gehouden in Alblasserdam. Een ochtend die wordt georganiseerd door vrouwen uit vele Alblasserdamse kerken. Ieder jaar neemt een kerk het voortouw en samen met de andere kerken wordt een aansprekend programma bedacht. Dit jaar staat de organisatie onder leiding van de Christelijk Gereformeerde kerk en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt ‘De Levensbron’.

Omdat hun kerkgebouwen te klein zijn voor deze drukbezochte vrouwenochtend, zijn alle vrouwen uit Alblasserdam en omgeving dit jaar van harte welkom in De Havenkerk, Ieplaan 9.

Dit jaar is de gastspreekster Elsa Waljaard. Zij zal spreken over het thema ‘Leven in het NU en in Zijn rust’; loskomen van het verleden en stoppen met teveel zorgen maken over morgen. Centraal staat het verhaal van de tocht van Israël door de woestijn naar het Beloofde land, de beloofde rust.

Elsa heeft ruim 25 jaar gewerkt met jongeren, maar sinds een paar jaar is dit verschoven naar het werken met jong en oud. Met als grootste passie het vertellen van Zijn verhaal en het aanmoedigen en coachen van jongeren en ouderen in hun relatie met Jezus. „Mijn hart is er altijd op gericht het Woord zo eenvoudig mogelijk te verkondigen en uit te leggen. De liefde van Christus is overweldigend en woorden schieten daarin vaak tekort. Ik gebruik graag creativiteit bij mijn preken. Jezus vertelde vaak gelijkenissen: verhalen die het thema als het ware zichtbaar maken,” stelt Waljaard.

Ook is er dit jaar weer tijd voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers erbij en kunnen de bezoekers weer winkelen bij de diverse goededoelenkraampjes. Er zal een collecte worden gehouden voor het project ‘Mana Deschisa’ (vrouwen die op straat leven in Roemenië) en de onkosten van de ochtend. Vanaf 08.45 uur staan de deuren open. Het programma begint om 09.15 uur en duurt tot 11.30 uur. Er is kinderopvang voor kinderen tot de leeftijd van zes jaar.

Voor meer informatie of verzoek om vervoer kunt u bellen met Wilma Bokhout 0184-692423 of Jeannette Korporaal 078-6918844.

Interkerkelijke vrouwenochtend  (Medium)

Deel dit bericht via...