IMG_4933 (Medium)KINDERDIJK – Vier lokale Rabobanken ondersteunen de nieuwe ontwikkeling van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (Swek). Door het ondertekenen van een contract is de Rabobank deze week hoofdsponsor geworden van het molengebied. De komende drie jaar wordt jaarlijks 60.000 euro overgemaakt naar de stichting. Met de bijdrage van de Rabobank komt de Swek op tachtig procent van het streefbedrag van de sponsorcampagne. In totaal is een kleine zeven miljoen euro nodig.

De Swek is op zoek naar sponsoren voor de realisatie van nieuwe ontwikkelingen. Belangrijk onderdeel daarvan is het nieuwe bezoekerscentrum.

Vier
Het contract is maandag 4 januari 2016 ondertekend door de directievoorzitters van vier lokale Rabobanken en Cees van der Vlist, algemeen directeur van de Swek. Namens de coöperatieve bank ondertekenden Carin van Huët-Laan van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden, Piet Hoogendoorn van Rabobank Drechtsteden, Martijn Spijk van Rabobank Krimpenerwaard en Huub Haarlemmer van Rabobank Merwestroom.

Tegenprestatie
De gezamenlijke bijdrage wordt onder andere gebruikt voor de ontwikkeling van een doorlopende leerlijn met lesmateriaal en bijbehorende lespakketten. Deze zal worden aangeboden aan basisscholen in het gebied. Ook zal er geld worden gestoken in het realiseren van educatieve middelen in het molencomplex als onderdeel van de gebiedsontwikkeling. Als tegenprestatie biedt de Swek de Rabobank onder andere gelegenheid tot het organiseren van een ‘Rabodag’ voor haar leden.

 

2015_03_05_C_0001 (Medium) IMG_4933 (Medium)