Kees Jan van Vassem vuurwerk Alblasserdam (Medium)ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam en snackbar Den Dam werken samen aan een opruimactie van vuurwerkafval. Op zaterdag 2 januari 2016 kunnen inwoners van het Damdorp bij diverse inzamelpunten vuurwerkafval inleveren. Voor elke ingeleverde volle zak wordt een bon verstrekt. De bonnen kunnen bij de snackbar ingeleverd worden voor bijvoorbeeld patat, een frikandel of kroket. De bonnen zijn geldig tot en met zaterdag 8 januari 2016. Het is het dertiende jaar, dat de gemeente een opruimactie houdt.

Inzamelpunten
– Scheldeplein
– Parkeerplaats bij supermarkt Dirk (Sportlaan)
– Parkeerplaats achter het gemeentehuis.

Vuurwerk
Vuurwerk mag alleen tussen 18.00 uur 31 december en 2.00 uur 1 januari afgestoken worden. Mensen die toch vuurwerk afsteken na 2.00 uur ‘s nachts of bij zich hebben kunnen worden aangehouden door de politie. Jongeren tot achttien jaar die worden aangehouden, worden voor een taakstraf verwezen naar Halt Zuid-Holland Zuid.

Foto: Kees-Jan van Vessem.

Kees Jan van Vassem vuurwerk Alblasserdam (Medium)