KIDS - Jeroen en Lars 1 (Medium)ALBLASSERDAM – De feestmaand december begon voor Jeroen en Lars (beiden 6 jaar) uit Alblasserdam wel als een echt feestje. Zij mochten mee op stap met boswachter Thomas van der Es van Staatsbosbeheer naar Nationaal Park De Biesbosch. Jeroen en Lars hadden allebei namelijk een droom ingediend bij KIDS Alblasserdam. Beide dromen kwamen tijdens een uniek uitje met boswachter Thomas uit.

Dromen van Jeroen en Lars
Jeroen van de Ruijven had kennis gemaakt met stichting KIDS Alblasserdam, dankzij een aanplakbiljet bij basisschool ’t Nokkenwiel. Jeroen is gek van Freek Vonk en wilde heel graag op “Freek-les”. Deze droom hebben zijn ouders voor hem ingediend bij KIDS via de website, zonder enige verwachting. De verrassing was des te groter toen het bericht kwam dat er iets gedaan zou worden met deze wens. Het idee van KIDS om met een boswachter de Biesbosch in te gaan vonden zij ontzettend leuk.

Lars Verschoor had zijn droom deze zomer ingediend bij KIDS bij de rugzak die tijdens de week van Jeugland in Landvast stond. Er waren toen maar liefst meer dan 30 dromen ingediend. De droom van Lars zat toen niet bij de drie gekozen dromen, maar KIDS vond deze droom toch wel erg leuk en is er alsnog mee aan de slag gegaan. Lars is een groot liefhebber van de natuur en het is zijn droom om later boswachter te worden.

Dromen combineren
Het bestuur van KIDS vond het leuk om deze twee dromen te combineren, ook omdat beide jongens dezelfde leeftijd hebben. Begin december was het zover. Zij hebben zich beiden, samen met een ouder, gemeld bij de steiger van Biesboschcentrum Dordrecht. Daar stond boswachter Thomas hen op te wachten om hen een middag geheel belangeloos mee te nemen aan boord van een kajuitboot. De boswachter van Staatsbosbeheer wilde de jongens graag meenemen in de boot aangezien je de Biesbosch het beste vanaf het water kunt ontdekken. Hij heeft de jongens heel enthousiast verteld over alle bijzonderheden van De Biesbosch en haar bewoners. Zo ook over de bevers. “Die zich helaas heel goed verstopt hielden!” aldus Jeroen.

Cool
Lars: “Thomas weet ontzettend veel te vertellen over de natuur. We zijn langs beverburchten gevaren, hebben heel veel soorten vogels gezien zoals de Blauwe en bruine Kiekendief, Buizerds, Kieviten, verschillende soorten ganzen, schitterende eenden zoals de grote zaagbek eend en ijsvogels met zijn prachtige kleuren.” De jongens vonden het heel cool dat ze met de boot gingen en dat ze ook zelf mochten sturen. Jeroen: “Thomas had hij ook leuke dingen op zijn boot: een poot van een muskusrat, een reigerpoot, een poot van een arend en een gewei van een ree.” De jongens hadden het ook heel gezellig met elkaar. “Onderweg zijn we van boord gegaan en zijn we nog in een omgevallen boom geklommen en toen kwamen we een beetje vast te zitten met onze laarzen in de modder.” Het is voor de jongens een heel leerzame en leuke middag geweest. En wie weet lopen zij hier over 20 jaar zelf als boswachter.

KIDS Alblasserdam
KIDS staat voor de Kinderen Ideeën Dromen Stichting en is opgericht in 2014 door burgemeester Bert Blase die tot die tijd burgermeester van Alblasserdam was. Het doel van de stichting is bijdragen aan de ontplooiing van Alblasserdamse kinderen tot ongeveer achttien jaar, door hen te helpen bij hun wensen, talenten en ideeën. Meer informatie over de stichting en het indienen van dromen en wensen is te vinden op www.kids-alblasserdam.nl.

KIDS - Jeroen en Lars 1 (Medium) KIDS - Jeroen en Lars 2 (Medium) KIDS - Jeroen en Lars 3 (Medium) KIDS - Jeroen en Lars 4 (Medium) KIDS - Jeroen en Lars 5 (Medium) KIDS - Jeroen en Lars 6 (Medium) KIDS - Jeroen en Lars 7 (Medium) KIDS - Jeroen en Lars 8 (Medium) KIDS - Jeroen en Lars 9 (Medium) KIDS - Jeroen en Lars 10 (Medium) KIDS - Jeroen en Lars 11 (Medium)