Sabies with Love ALblasserdamALBLASSERDAM – Afgelopen week was het dubbel feest in de Kastanjelaan in Alblasserdam. In de winkel ‘Sabbies with love’ van Sabrina Curallambra werd het eenjarig bestaan gevierd en buiten werd de Kastanjelaan na een stevige opknapbeurt feestelijk heropend.

De heropening van de straat werd gedaan door wethouder Peter Verheij met het planten van een kastanjeboom. Samen met de bewoners blikte Verheij terug op de wijze waarop de herinrichting in nauwe samenwerking met hen tot stand is gekomen. “Door deze goede onderlinge samenwerking en het voorspoedige verloop van de werkzaamheden tijdens de uitvoeringsperiode is de planning, waarin was afgesproken dat het werk voor de kerstvakantie klaar zou zijn, ruimschoots gehaald,” vertelde Verheij.

Werkgroep
Het herinrichtingsproject voor de straat begon in september 2014 met een aftrap in Landvast. Uit deze informatiebijeenkomst voor bewoners is een werkgroep ontstaan die onder het motto ‘Samen Doen’ in nauwe samenwerking met de gemeente het ontwerp voor de nieuwe straat heeft gemaakt. Tijdens de herinrichting is het riool vervangen, zijn de rijbaan en het trottoir opnieuw ingericht en is een ondergrondse vuilcontainer geplaatst. De inbreng van de bewoners is behalve in het ontwerp ook terug te zien in meer ruimte voor parkeren, de ‘warme’ en meer sfeervolle LED-verlichting en de keuze van de bomen.

Sabies with love
Even verderop in de Kastanjelaan werd een dag voor de officiële heropening het eenjarig jubileum van Sabbies with love gevierd. Tientallen klanten kwamen naar de winkel om het jubileum mee te vieren en woonaccessoires en cadeauartikelen te kopen. “De zaak loopt nog steeds goed. Al het houtwerk maken we zelf,” vertelt eigenaresse Sabrina Curallambra.

Baan
Sabrina betrok een jaar geleden de winkel in de Kastanjelaan. “Ik was toen al twee jaar aan het werk met een winkel aan huis. Ik hield thuis één keer per maand open huis. Omdat het steeds groter werd, besloot ik mijn baan op te zeggen en met deze winkel te beginnen.” In de winkel zijn tal van producten te vinden. “We hebben kaarsjes, sfeerspullen, geurbonbons en nog veel meer,” aldus Sabrina.

Workshops
Naast het verkopen van woonaccessoires en cadeauartikelen verzorgt de Alblasserdamse ook woonparty’s op locatie, gecombineerd met een high tea, en creatieve workshops. Dit laatste doet ze zowel voor kinderen als voor volwassenen. De groepen gaan dan bijvoorbeeld een canvasdoek beschilderen of een stoffen memobord maken. Meer informatie over Sabies with Love is te vinden op www.sabbies-withlove.nl.

Foto’s: Peter Verheij en Peter Stam.

Sabies with Love ALblasserdam

IMG_4453 (Medium) IMG_4459 (Medium) IMG_4468 (Medium) IMG_4471 (Medium) IMG_4477 (Medium)

CV9AIg9UkAAurGU (Medium) CV9AIgpUsAAvHlx (Medium) CV9AIgXUYAE8LaU (Medium) CV9AIhRUsAAbkru (Medium)