IMG_4157 (Medium)ALBLASSERDAM – Bij de nieuwe dijk- en havenwoningen aan de Alblasserwerf in Alblasserdam staat een lantaarnpaal midden in het voetpad. Afgelopen week werd het nieuwe voetpad om de lantaarnpaal heen gelegd. Dit was volgens wethouder Peter Verheij van ‘verkeer’ de beste oplossing. “Het is geen fout. De paal staat nog op de oude plek. Binnenkort wordt het nieuwe verlichtingsplan uitgevoerd. Daar wachten we niet op met de inrichting van de buitenruimte,” aldus Verheij.

Bij de uitvoering van het verlichtingsplan, wordt de paal door CityTec uit de bestrating gehaald. Even verderop wordt de nieuwe verlichting aangelegd.

Op Twitter en Facebook verbaasden mensen zich over de lichtmast in het voetpad. “Al eerder gezegd: Een ezel…… En de gemeente doet het vaker,” twitterde Cees P. van Leeuwen. Jan Wijninga grapte “#puurAlblasserdom”, waarmee hij linkte naar #puurAlblasserdam. Een hashtag en website die zijn bedacht door de SGP. (Op de website www.puuralblasserdam.nl is een serie karakteristieke foto’s te vinden die de afgelopen tijd via sociale media met de hashtag #puuralblasserdam zijn verzameld. ) Wethouder Verheij vond dat Wijninga beter moest lezen. “Lezen Jan, lezen,” stuurde Verheij met een printscreen van zijn eerder gegeven antwoord op Twitter.

IMG_4148 (Medium) IMG_4157 (Medium)