image2 (Medium)ALBLASSERDAM – De werkzaamheden langs de West-Kinderdijk en het Zwarte Paard in Alblasserdam, voor de aanleg van een nieuwe stroomkabel naar scheepsbouwer IHC in Kinderdijk, lopen nog verder uit. “De technische oorzaak weet ik niet, maar het is wel vervelend, want de verkeersveiligheid is met deze werkzaamheden belast,” stelde wethouder Peter Verheij dinsdagavond 8 december 2015 na vragen van Harrold van Vliet (SGP) tijdens de raadscommissievergadering.

Aanvankelijk zouden de werkzaamheden op 30 oktober af zijn. Begin november liet de gemeente Alblasserdam via Twitter weten dat het nog een maand langer zou gaan duren, vanwege extra handwerk en puin in de ondergrond. Inmiddels is ook die termijn verstreken. Wanneer de werkzaamheden alsnog afgerond worden, is niet bekend. Wethouder Verheij: “Ik hoop dat het zo snel mogelijk achter de rug is. Iedere week dat het langer duurt, is vervelend.”

Stedin
In opdracht van netbeheerder Stedin worden sinds begin september twee nieuwe elektrakabels aangelegd voor de energievoorziening van IHC Kinderdijk. De zogenoemde middenspanningskabels lopen vanaf de traforuimte aan de Molenstraat in Kinderdijk via de West Kinderdijk en Zwarte Paard naar de traforuimte aan de Fazantstraat in Alblasserdam.

Fiets
Tijdens de werkzaamheden worden en werden delen van het fietspad langs de dijk afgesloten. Op de rijbaan is voor hen extra belijning aangebracht. Om de overlast voor de omgeving tot een minimum te beperken, heeft Stedin N.V. in nauw overleg met de gemeente Alblasserdam, de gemeente Molenwaard en het Waterschap Rivierenland de plaats van de nieuwe kabels bepaald. “De kabels langs de dijk worden zoveel als mogelijk langs het vrijliggende fietspad, buitendijks aangelegd. De vorig jaar nieuw aangelegde bestrating en asfaltweg van de West-Kinderdijk hoeft zodoende maar zeer beperkt opengebroken te worden,” meldt projectleider Van Engelenhoven in een brief aan de omwonenden.

Update: de gemeente Alblasserdam laat weten dat de werkzaamheden deze week worden afgerond.

Foto: @FlorisdeVde.

image2 (Medium)