opvang©ceesvdwal (Medium)ALBLASSERDAM – Wethouder Eva Dansen van Gorinchem verwacht dat zij de groep vluchtelingen, die nu nog gehuisvest is in de oude Beukelmanschool in Alblasserdam, op 18 december 2015 kan verwelkomen in de Gorcumse noodopvang. Dat meldt AD Rivierenland op Twitter. Alblasserdam biedt sinds 14 oktober 2015 crisisnoodopvang aan 39 vluchtelingen uit Syrië en Irak. De eerste periode van opvang besloeg vier weken. Op 10 november is die eerste periode op verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verlengd met nog eens vier weken tot 9 december.

In de afgelopen weken is gezocht naar een meer permanente noodopvanglocatie, waarin de vluchtelingen de stappen van het proces van asielaanvraag kunnen doorlopen.

Deze locatie is nu door samenwerking binnen de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid en met medewerking van het COA gevonden: het voormalige belastingkantoor in Gorinchem. Het pand wordt momenteel verbouwd. Naar nu blijkt is het pand naar verwachting op 18 december gereed voor opvang.

“Dit geeft een duidelijke stip voor ‘onze’ vluchtelingen. Zodra het COA dit bevestigt communiceren wij het vertrekmoment en afscheid,” zo laat burgemeester Jaap Paans via Twitter weten.

Foto: Cees van der Wal.

opvang©ceesvdwal (Medium)