IMG_3594 (Medium)ALBLASSERDAM – Zo’n twintig eenzame(re) ouderen hebben woensdag 2 december 2015 een gezellige ochtend beleefd in één van de zalen van sportcentrum Blokweer in Alblasserdam. De ouderen waren uitgenodigd door de vrijwilligers van het Rode Kruis. “Het is gewoon een gezellige ochtend om mensen uit hun kamers te halen en in de sinterklaassfeer te brengen,” vertelt Bep Hofstede, vrijwilligster bij de lokale afdeling van het Rode Kruis.

Er werden van 10 tot 12 uur sinterklaasliedjes gespeeld en gezongen en er werden cadeautjes uitgedeeld door een Zwarte Piet. Daarnaast werd er met elkaar gepraat en gelachen met elkaar en met Zwarte Piet.

Het Rode Kruis organiseert ieder jaar een aantal activiteiten voor de eenzame ouderen in de regio. Daarnaast wordt een aantal ouderen ook thuis bezocht door vrijwilligers.

IMG_3594 (Medium)

IMG_3569 (Medium) IMG_3572 (Medium) IMG_3576 (Medium) IMG_3577 (Medium) IMG_3579 (Medium) IMG_3581 (Medium) IMG_3584 (Medium)