IMG_2423 (Medium)Dit betreft een advertorial.
NIEUW-LEKKERLAND – Wie bij Snijder Roofvogels in Nieuw-Lekkerland op bezoek komt, kijkt zijn ogen uit. Buiten verblijven dertien roofvogels. Als de vogels willen, kunnen ze naar elkaar kijken. Vooraan zit de pasgeboren en enigszins aandoenlijke roodpootbosuil Tommy. Even verderop kijkt sneeuwuil Amy naar Jip; een Canadese oehoe met felgele ogen. Een paar meter bij de hokken vandaan zit de nieuwste aanwinst: steppearend Gina.

Plezier
“De Nieuw-Lekkerlandse ondernemers Jaleco Totaal Projectafbouw, Bouwbedrijf Damsteegt en Autobedrijf Aantjes-Hofman hebben Gina gesponsord,” vertelt Erik Snijder, die samen met zijn vrouw Angela het bedrijf Snijder Roofvogels runt. Erik vervolgt: “Zo’n arend aanschaffen is een redelijke investering. Ik ben op het idee gekomen om bij de ondernemers langs te gaan om te vragen of zij iets in sponsoring zouden zien, zodat we er met vier bedrijven plezier van kunnen hebben. Bij demonstraties worden namelijk de namen van de sponsoren genoemd.”

Niet bang
De ondernemers vonden Eriks plan een prima idee en een leuke unieke vorm van reclame. Nadat het aankoopbedrag binnen was, werd de vijf jaar oude steppearend opgehaald in Duitsland. Inmiddels doet de vogel, die een spanwijdte van dik twee meter heeft, mee met de trainingen van Snijder Roofvogels. Erik: “Het is een geweldige arend. Je moet alleen wel goed laten merken dat je de baas bent.”

Trouwringen aanvliegen
De roofvogels van Snijder zijn allemaal in ‘gevangenschap geboren’ en worden dagelijks getraind. Als maaltijd krijgen de dieren dood voer. “Bij levend voer wakker je hun jachtinstinct aan en dat is niet de bedoeling.” Als de vogels voldoende geoefend hebben, mogen ze meedoen met demonstraties. Erik legt uit: “We vliegen trouwringen en sleutels aan. Verder geven we demonstraties, educatieve middagen, zijn we aanwezig bij bedrijfs –en kinderfeestjes en doen we spreekbeurtondersteuning.”

Hobby
Erik, startte zo’n twee jaar geleden met zijn roofvogelbedrijf. “Je moet het zien als een uit de hand gelopen hobby. Ik ben nu ongeveer twintig procent van de tijd bezig met de vogels. Ik hoop dat ik er over niet al te lange tijd nog meer werk mee krijg en mijn werkzaamheden kan spreiden,” aldus de Nieuw-Lekkerland die naast roofvogelhouder ook een boomverzorgingsbedrijf runt. (Snijderboomverzorging)

Meer informatie over Snijder Roofvogels is te vinden op de website en Facebookpagina van Snijder Roofvogels.

De ondernemers Cock Jansen van Jaleco Totaal Projectafbouw, Kees Janse van Bouwbedrijf Damsteegt en Bas Hofman van Autobedrijf Aantjes Hofman overhandigen de steppearend aan Erik en Angela Snijder van Snijder Roofvogels.

De ondernemers Cock Jansen van Jaleco Totaal Projectafbouw, Kees Janse van Bouwbedrijf Damsteegt en Bas Hofman van Autobedrijf Aantjes Hofman overhandigen de steppearend aan Erik en Angela Snijder van Snijder Roofvogels.

IMG_2430 (Medium)

20151118_091038 (Medium) IMG_2446 (Medium) IMG_2450 (Medium) IMG_2453 (Medium) IMG_2464 (Medium)