beursvloer©ceesvdwal_8 (Medium)ALBLASSERDAM – Ondernemers en maatschappelijke organisaties hebben vrijdag 27 november 2015 in Landvast in Alblasserdam gehandeld. Niet met geld, maar in diensten, faciliteiten, kennis en materiaal. De organisatie was in handen van de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA). De stichting kijkt terug op een geslaagde Maatschappelijke beursvloer Alblasserdam.

Verrassend
“Op de eerste Maatschappelijke beursvloer Alblasserdam hing een informele en dynamische sfeer; precies waar de SWA op had gehoopt. Partijen die elkaar normaal gesproken niet snel tegen komen, raakten met elkaar in gesprek en dit resulteerden in mooie, en soms ook verrassende, matches,” vertelt Mattanja Kroon van de SWA.

Kinderboerderij
Een aantal voorbeelden van de matches die zijn gemaakt: Een IT-bedrijf levert administratiesoftware aan de Kinderboerderij en in ruil daarvoor plaatst de Kinderboerderij een reclamebord van de ondernemer. Het reclamebord wordt gemaakt door vrijwilligers van Jeugdland als tegenprestatie voor het administratie ledenpakket dat hetzelfde IT-bedrijf voor Jeugdland gaat verzorgen.

Tablets
Een groep enthousiaste vrijwilligers zet zich in om tablets bij elkaar te sparen voor OBS Het Palet. Om hun doel te behalen organiseren zij onder andere een bingo. Op de beurs kwam één van de vrijwilligers in gesprek met een verhuisbedrijf. De hoofdprijs voor de volgende bingo is, dankzij dit contact, een gloednieuwe fiets dat het verhuisbedrijf heeft geschonken. Uiteraard zullen de vrijwilligers via verschillende media het verhuisbedrijf noemen en bedanken voor deze schenking.

22 matches
Al met al resulteerde de Maatschappelijke beursvloer in 22 matches en daarnaast meerdere vervolgafspraken om te kijken wat partijen voor elkaar kunnen betekenen. Niet alleen tussen ondernemers en verenigingen of stichtingen ontstonden matches, maar ook tussen maatschappelijke organisaties onderling.

Verbinding
De SWA heeft met de Maatschappelijke beursvloer Alblasserdam één van haar belangrijke doelen weer verder vormgegeven. Namelijk het verbinden van partijen in de Alblasserdamse samenleving. Waren de reacties op de beursvloer vooraf nog wat afwachtend, na afloop waren alle deelnemers enthousiast. Mattanja: “Wat de een te bieden heeft, kan voor de ander van grote waarde zijn en dat dit niet altijd in harde euro’s hoeft te zijn, laat de Maatschappelijke beursvloer Alblasserdam zien.”

Foto’s: Cees van der Wal.

beursvloer©ceesvdwal (Medium) beursvloer©ceesvdwal_1 (Medium) beursvloer©ceesvdwal_2 (Medium) beursvloer©ceesvdwal_3 (Medium) beursvloer©ceesvdwal_4 (Medium) beursvloer©ceesvdwal_6 (Medium) beursvloer©ceesvdwal_8 (Medium) beursvloer©ceesvdwal_10 (Medium) beursvloer©ceesvdwal_11 (Medium) beursvloer©ceesvdwal_13 (Medium)