IMG_3132 (Medium)ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdagavond 26 en vrijdagavond 27 november 2015 extra ingezet op het weren en oppakken van criminelen in Alblasserdam. Diverse politie-eenheden werden op strategische plekken in het dorp neergezet. Zo stond er een politiebusje bij De Helling om de kentekens van alle passerende voertuigen te scannen.

Ook langs de Rijnstraat, de West-Kinderdijk en de Oude Torenweg werd gecontroleerd. Verdachte voertuigen werden langs de kant gezet. Daarbij werd onder meer gelet op het mogelijke bezit van inbrekerswerktuig en gestolen spullen. De controle werd ondersteund door agenten van het Team Paraatheid.

Donkere dagen
Voor zover bekend zijn er geen verdachten aangehouden. De actie was een onderdeel van het zogenoemde ‘donkere-dagen-offensief’. “Dit houdt in dat we meer controles uitvoeren om inbraken tegen te gaan,” vertelt één van de agenten. Hij vervolgt: “Je ziet dat nu het ’s avonds eerder donker wordt, criminelen veelvuldig hun slag slaan. We controleren daarom tijdens deze ‘donkere dagen’ die van half oktober tot begin april duren, vaker op verdachte voertuigen met verdachte gereedschappen.”

Blijf alert
De politie investeert de komende maanden extra op het terugdringen van het aantal inbraken in woningen, bedrijven en auto’s door bijvoorbeeld te controleren. Om inbrekers te kunnen aanhouden en informatie te verzamelen, is de politie sterk afhankelijk van meldingen van burgers. Het politieadvies luidt dan ook: ‘Aarzel niet, maar bel bij verdachte situaties altijd 112. Blijf alert, noteer kentekens van verdachte voertuigen, signalementen van verdachte personen en andere bijzonderheden. Heeft u belangrijke informatie voor de politie, maar wilt u dit liever anoniem melden? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.’

IMG_3132 (Medium)

IMG_3114 (Medium) IMG_3127 (Medium)