DSC_0007 (Medium)ALBLASSERDAM – Steven Kamerling uit Alblasserdam (toen nog 7 jaar) heeft dankzij KIDS-Alblasserdam een super dag beleefd bij de Duurzaamheidsfabriek van het Da Vinci College in Dordrecht. De jonge Damdorper mocht meehelpen als automonteur. Hij werd hartelijk ontvangen en welkom geheten door docent Maarten van der Stel en aantal studenten ‘motorvoertuigen’.

4 cilinder
Speciaal voor deze gelegenheid zorgde de docent voor een knalrode overall met het logo van de Mobiliteit Academie waar Steven zich moeiteloos in wurmde. Steven vertelt: “Ik mocht helpen met schokdempers vervangen en ik controleerde wat dingen onder de motorkap. Ik mocht ook echt dingen los- en vastdraaien. Maarten vond dat ik veel wist van auto’s. Ik zie ook altijd direct aan een motorblok of het een 4 cilinder is. We kregen nog een pechmelding binnen en die auto moesten we op gaan halen. Hij startte niet meer en ik mocht het ook allemaal uitproberen met de stroomdraadjes. ‘s Middags zijn we naar een Mercedesgarage geweest. Op de zolder was er een museum en daar was het echt genieten. Allemaal oude auto’s en er stond ook nog een oude brandweerauto. Het was een super, super dag. Maarten was heel aardig voor mij en de jongens uit de werkplaats ook. Ik wil het Da Vinci College hartelijk bedanken. Het is een super leuke school. En ik heb heel veel geleerd. En ik ben er erg blij mee.”

Limousine
Steven heeft op school als verdiepingsopdracht een duurzame auto mogen ontwerpen. Deze heeft hij nagebouwd van Knexx’. Hij zou het natuurlijk nog mooier vinden om de auto, liefst een limousine, in het echt te bouwen om er vervolgens zelf in te kunnen rijden. Die vraag heeft hij verwoord in een brief die gericht was aan de TU Delft. Deze droom heeft zijn moeder doorgespeeld aan KIDS Alblasserdam. Vanuit de stichting is meegedacht hoe hieraan bijgedragen kon worden.

TU Delft
Bedacht is dat Steven eerst kennis zou maken met de echte autowereld. Vandaar de Duurzaamheidsfabriek. KIDS heeft ervoor gezorgd dat de brief van Steven bij de juiste medewerker van de TU Delft terecht is gekomen. Later dit jaar mag Steven zijn bouwtekeningen laten zien bij het Science Center van deze TU. Daar kan hij meteen ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn om in de toekomst de auto van zijn dromen te bouwen.

Bert Blase
Kids staat voor de Kinderen Ideeën Dromen Stichting en is in het leven geroepen door burgemeester Bert Blase die tot voorkort burgervader van Alblasserdam was. Het doel van de stichting is bijdragen aan de ontplooiing van Alblasserdamse kinderen, door hen te helpen bij hun wensen en ideeën. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.kids-alblasserdam.nl.

Foto’s: Steven Kamerling.

DSC_0007 (Medium)

DSC_0013 (Medium) DSC_0022 (Medium)