IMG_2914 (Large)ALBLASSERDAM – Joop Aret (69) en Jopie Aret – Zuidervliet (69) uit Alblasserdam vieren deze week dat zij vijftig jaar getrouwd zijn. Burgemeester Jaap Paans zocht het echtpaar vrijdagmiddag 27 november 2015 op in hun woning aan de Weversstraat. Paans feliciteerde het tweetal namens de gemeente met het gouden jubileum en overhandigde als cadeau een grote bos bloemen.

Dansboot
Joop en Jopie leerden elkaar zo’n 52 jaar geleden kennen op dansboot ‘De Tjalk’ die aangemeerd lag in de Alblasserdamse haven. “Joop speelde als gitarist in een bandje en ik kwam om te dansen,” herinnert Jopie zich. Niet veel later was het ‘aan’ en na twee jaar gaven de twee elkaar het jawoord. Het echtpaar kreeg twee kinderen en heeft inmiddels drie kleinkinderen.

Verslaggever
Joop is in Alblasserdam geen onbekende. Als vrijwillig verslaggever van Alblasserdam.net komt hij bij tal van activiteiten in het dorp. Zo gaat hij vaak langs bij huwelijksjubilea. Ook met feestelijke gelegenheden als openingen van nieuwbouwprojecten en Koninklijke Onderscheidingen is de Damdorper van de partij. “Alleen raadsvergaderingen doe ik niet. Dat vind ik niks,” lacht Joop, die in Budel is geboren en in Rotterdam is opgegroeid.

Vooruitstrevend
Ook is Joop één van de vaste gezichten bij de Alblasserdamse aquariumvereniging. Joop vertelt: “Eerst als secretaris en tegenwoordig als algemeen bestuurslid met onder meer de verantwoordelijkheid voor de publieke relaties (PR).” Die PR is precies wat voor de Damdorper. Hij schrijft graag en ook foto’s maken is één van zijn hobby’s. Op zijn website zijn korte verhalen, gedichten en mooie foto’s te vinden. “Pa is altijd erg vooruitstrevend en up-to-date. Hij had als één van de eersten een commodore 64 (computer). Zo was dat ook met de elektrische schrijfmachine en de kleurenprinter. Hij bouwde zelfs zijn eigen website, toen er nauwelijks nog sites waren. Tegenwoordig doet hij wat rustiger aan, maar hij heeft bijvoorbeeld nog wel een e-reader en tablet,” vertelt één van de dochters.

Oosterhout
Joop startte zijn werkzame leven als waterklerk en douanedeclarant in Rotterdam. Later ging hij bij autotransportbedrijf Walon BV aan de slag in Oosterhout. Daar werkte hij tot aan zijn pensioen.

Tafeltje Dekje
Jopie droeg zorg voor het huishouden en de opvoeding van de kinderen. Daarnaast heeft zij gewerkt bij Wasserij van Beest aan de Pijlstoep in Alblasserdam. Verder heeft de Alblasserdamse maaltijden rondgebracht voor Tafeltje Dekje en was zij actief als mantelzorger voor haar (schoon) familie.

Fietsen
Tegenwoordig brengt het echtpaar de tijd onder meer door met lezen. Daarnaast trekken Joop en Jopie er regelmatig met de snorfiets en elektrische fiets op uit voor een rit door de regio. “Of we gaan met de bus een dagje weg naar een stad. Van lange vakanties houdt Joop niet zo,” glimlacht Jopie. Joop vult aan: “Dat is niks voor mij. Ik ga met altijd al na drie dagen vervelen.”

Etentje
Het huwelijksjubileum wordt deze week met de familie gevierd met een etentje bij Damzicht.

IMG_2914 (Large)

IMG_2917 (Large)