Groep 2015 (Medium)ALBLASSERDAM – Middels onderstaand verhaal doen de organisatoren van de jeugdroofvisdag en jeugdcompetitie verslag van de visactiviteiten in Alblasserdam.

 

 

 

 

 

 

Voor de vierde jaar hebben we als visvereniging (VAH) weer voor de jeugdleden een roofvisdag georganiseerd met boten en vanaf de waterkant. De deelnemers zijn in 2 groepen verdeeld, waarbij groep 1 meeging met de boten en groep 2 bleef binnen om een spinner te maken om daarna hiermee te gaan vissen.

Al gauw kregen we bericht dat er op de boten vis werd gevangen. Met de spinner die de jongens hebben gemaakt om vanaf de kant te vissen werd ook vis gevangen.

Tussen de middag is er gezamenlijk geluncht om hierna de groepen te wisselen. In de middag is er ook goed gevangen en een grote deel van de groep had wel een of meerdere snoeken en of baarzen gevangen Corstiaan Heuvelman wist zelfs een brasem te vangen tijdens het slepend vissen.

Dit jaar hebben we er een wedstrijd van gemaakt en de jongens konden een beker winnen als ze op plaats 1,2en 3 eindigeden, voor de grootste Snoek en baars was er ook een extra prijs meegenomen door Christoph Lang die uit Duitsland is gekomen omdat hij het geweldig vindt dat we zulke dagen organiseren voor de Jeugd.

1ste Rens van Buren met    167 cm
2de Jesse Linde met            135 cm
3de Corstiaan Heuvelman   89 cm

Jesse had de grootste snoek van 90cm en Corstiaan de grootste baars van 27cm. Alle deelnemers hebben een plug meegekregen voor in de polder als aandenken.

Aan het einde van de dag hebben we ook de deelnemers van de jeugdcompetitie laten komen voor hun prijsuitreiking als ze al niet meededen aan de roofvisdag. Voor en na de zomervakantie is er gevist op vrijdagavond in het Rijzenwiel of aan de ponykade met de vaste stok.

De planning was om 10 keer te vissen alleen het weer zat niet altijd mee. De veiligheid van de kinderen staat voorop en als organisatie is er toen besloten om niet te vissen hierdoor zijn er 3 avonden niet gevist.

De uitslag is bepaald over de 6 beste wedstrijden.

1ste Dylan Velthuis met 1164cm
2de Thijs verloop met       979 cm
3de Jorg Zanen met           895 cm

Anne van Zanten en Jorg Zanen hadden allebei de grootste vis van 50cm.

Als organisatie feliciteren we nogmaals de prijswinnaars en hopen we dat alle deelnemers volgend jaar weer meedoen.

Als organisatie willen we Melissa Sturrus en Martine Zanen bedanken voor hun hulp in de keuken. Arjan van Ommen en Marc in ’t veld voor de hulp bij het maken van de spinner en aan de waterkant. Piet de Ruiter, Adri van Pelt,Teus Verhoeven,Wim Sturrus en Christoph Lang die met hun boot zijn gekomen. Henk Velthuis voor zijn inzet tijdens de jeugdcompetitie

Verder willen we hengelsportzaak “De Snuffelhoek”bedanken voor zijn bijdrage bij alle evenementen van dit jaar.

Organisatie: Ton de Boom,Hikmet Hakioglou en Jacco Zanen.

Foto’s zijn gemaakt door Martine Zanen.

Groep 2015 (Medium)

alle boten (Medium) baarzen vangen tussen de boten (Medium) Corstiaan Heuvelman 3de (Medium) Jesse Linde 2de (Medium) Jesse met snoek van 90 cm samen met Piet de snoekbaarsgids. toch te groot om zelf vast te houden (Large) (Medium) jeugd bestuur (Medium) Laurens met snoek 60 cm (Large) (Medium) lekker de polder in (Medium) mooie baars (Medium) Prijs winnaars roofvisdag 2015 (Medium) prijzentafel (Medium) Rens met een van zijn winnende snoeken (Medium) Rens van Buren 1ste (Medium) samen lol (Medium) spinners maken (Medium) zomer competitie 2015 (3) (Medium) zomer competitie 2015 (4) (Medium) zomer competitie 2015 (5) (Medium) zomer competitie 2015 1ste Dylan Velthuis (Medium) zomer competitie 2015 Anne van Zanten grootste vis (Medium) zomer competitie 2015 Corstiaan met een mooie zeelt (Medium) zomer competitie 2015 Jorg zanen 3de en tevens ook de grootste vis (Medium) zomer competitie 2015 Thijs Verloop 2de (Medium) zomer competitie 2015 winnaars (Medium)