Kunst 2 (Medium)ALBLASSERDAM – In de afgelopen weken werd basisschool Het Kompas in Alblasserdam overspoeld met kunstenaars. In elke groep liepen ze rond. Er werden kunstwerken geschilderd, geplakt, getekend en samengesteld uit diverse materialen. Er was zelfs atelier ingericht De kinderen uit de groepen één, twee en drie hebben les gehad van een kunstenaar van cultuurcentrum ToBe. De kinderen van groep vier tot en met acht zijn met de bus naar museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam geweest om ideeën op te doen. Daarna heeft iedere groep moderne kunst in het platte vlak aangeboden gekregen.

Aan de hand van de kerndoelen zijn de kinderen per groep met vormen, textuur en materialen aan de slag gegaan. Na en tijdens het werken is gereflecteerd op het proces en op het eindresultaat. Donderdag 12 november was de school zelf een museum. Er waren werkstukken van Mondriaan, van Gogh, Keith Haring, Sarah, Joël, Marinthe, Niels, Sil, Charlotte, Jasper en vele anderen. Deze middag is door vele ouders, verzorgers en andere belangstellende bezocht. Kortom deze twee weken zijn een groot succes geweest voor de kinderen, voor hun ouders en voor de leerkrachten.

Nationaal Schoolontbijt op Het Kompas
Samen eten bindt mensen. Samen ontbijten bindt mensen aan het begin van de dag die nog helemaal voor je ligt. Op school samen ontbijten met de kinderen is een feest. Bovendien is ontbijten een goede start voor je lichaam. De hele dag wordt er van alles van je gevraagd en met een goed ontbijt begin je met nieuwe energie aan de nieuwe dag. Samen ontbijten ontspant, je neemt de tijd om te eten, je neemt de tijd om elkaar te ontmoeten. Al deze zaken zie je terug tijdens het schoolontbijt. Groep 1/2a kreeg bezoek van wethouder Dorien Zandvliet. Zij heeft gezellig met de kinderen meegegeten en aan hen voorgelezen.

Tekst: Gerrit Kant. Foto’s: Leo van Meerkerk.

Kunst 1 (Medium)

Kunst 2 (Medium) Kunst 3 (Medium) Kunst 4 (Medium) Kunst 5 (Medium) Schoolontbijt 2015 (Medium)