Afbeelding behorend bij werkbezoek FNsteelALBLASSERDAM – De SGP-ChristenUnie regiofractie heeft samen met twee statenleden afgelopen week een werkbezoek gebracht aan FNsteel in Alblasserdam. Dit werkbezoek stond in het teken van (kennis)economie, werkgelegenheid en duurzaamheid.

FNsteel is een producent en distributeur van op maat gemaakte draadproducten. In dewalserij produceert FNsteel onbehandeld en behandeld walsdraad en getrokken draad met name voor toepassingen in de automotive industrie.

“Tijdens de presentatie door algemeen directeur Peter van Buren en de rondleiding door het uitgebreide complex werd duidelijk dat het hier gaat om een uniek stukje maakindustrie die haar positie kan handhaven door in te spelen op specifieke klantwensen, maar ook door na te denken over het verbeteren en verduurzamen van de processen. Hierbij wordt onder andere actief gekeken naar de mogelijkheden om de restwarmte die vrijkomt in de walserij en bij het nabehandelingproces te hergebruiken. Met 300 werknemers is FNsteel een niet onbelangrijke werkgever voor Ablasserdam en werknemers uit de omgeving,” aldus Jaco Brand van de SGP.

Afbeelding behorend bij werkbezoek FNsteel