IMG_2588 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – Wijkagent Floris Loman van Nieuw-Lekkerland heeft donderdag 19 november 2015 de 41-jarige Jacob Bakker uit Nieuw-Lekkerland een bloemetje overhandigd voor zijn dappere optreden in september van dit jaar op de Dam in Alblasserdam. De man raakte in de nacht van 19 op 20 september, tijdens de afsluiting van het Havenfestival, gewond bij een mishandeling.

Klappen
Bakker stond op straat toen naast hem een jongen betrokken raakte bij een vechtpartij. Uit een reflex sprong hij ertussen om zodoende de boel te sussen. Vervolgens werd de veertiger zelf geslagen. Hij kreeg een aantal flinke klappen in zijn gezicht door twee en mogelijk drie daders. Thuis bleek dat de Nieuw-Lekkerlander zijn kaak op twee plaatsen had gebroken. Bakker werd met spoed geopereerd, zodat alles rechtgezet kon worden.

Door een rietje
De weken die volgden waren zwaar. “Ik kon alleen nog maar vloeibaar voedsel door een rietje ‘eten’. Inmiddels kan ik wel weer kauwen, maar voel het nog wel. Ook heb ik een tijd niet kunnen werken. Sinds deze week ben ik pas weer voor honderd procent aan het werk,” vertelt Bakker.

Daders
De Nieuw-Lekkerlander stelt te weten wie de daders zijn. “Ik heb ze heel duidelijk gezien en ken één van hen zelfs bij naam. Er is alleen te weinig bewijs. Ze zijn zelfs verhoord, maar ontkennen alles. Afgelopen week heb ik te horen dat de zaak geseponeerd is door het Openbaar Ministerie. De daders lopen dus gewoon vrij rond.”

Contact
Heeft u in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 september, rond 01.30 uur, iets gezien van de vechtpartij op de Dam? Of heeft u andere informatie? Neem dan alsnog contact op met de politie in Alblasserdam via 0900-8844. Of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Alle tips en eventuele beelden van die avond zijn welkom.

IMG_2588 (Medium)

IMG_2590 (Medium)