waarderingsprijs (Medium)ALBLASSERDAM – Tientallen vrijwilligers uit Alblasserdam hebben zich afgelopen vrijdag in de watten laten leggen door de (jeugd) gemeenteraadsleden en de burgemeester en wethouders. In Landvast vond namelijk het ‘Captains Dinner’ plaats. Met dit diner, waar de politici voor de bediening zorgden, sprak de gemeente Alblasserdam haar waardering uit voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de gemeenschap.

Na het diner werden de prijzen uitgereikt. De oeuvreprijs werd uitgereikt aan de organisatoren van het Havenfestival, dat dit jaar voor de 25e keer werd gevierd.

De waarderingsprijs ging naar Speeltuinvereniging Kinderdijk. De andere twee genomineerde projecten voor dit jaar waren: KijkesAAN en Open Tafel project.

Bianca Laffeber (19) werd vrijwilliger van de toekomst. Bianca is via haar moeder al jong betrokken is geraakt met het vrijwilligerswerk. Overal waar haar moeder vrijwilligerswerk ging doen, ging Bianca meehelpen. Zo is zij betrokken geraakt en steekt ze nog steeds overal de handen uit de mouwen. Ze helpt onder andere bij Jeugdland, de A-kidz in sportcentrum Blokweer tijdens de vakantieperiode, de Kinderboerderij en ze helpt mee bij het tentenkamp in de ‘Drentse Buurt’.

Floor Hartog werd vrijwilliger van het jaar. Floor geeft onder andere al jaren na zijn pensionering vrijwillig schilder- en tekenlessen en daarnaast zit Floor al zo’n vijftien jaar in het vrijwillige bestuur van de Openbare Bibliotheek Alblasserdam. Floor coördineert de technische zaken van het gebouw van de bibliotheek in Alblasserdam. Waar het kan voert Floor zelf de reparaties uit.

De organisatie van het Captains Dinner was in handen van Stichting Welzijn Alblasserdam.

Foto’s: Stichting Welzijn Alblasserdam.

algemene foto (Medium) algemene foto 2 (Medium) vrijwilliger van het jaar (Medium) vrijwilligster van de toekomst (Medium) waarderingsprijs (Medium)