mantelzorg alblasserdamALBLASSERDAM – Mensen die, soms jarenlang, de zorg voor iemand uit hun naaste omgeving op zich nemen, worden deze hele week in het zonnetje gezet tijdens de ‘Week van de Mantelzorg’. Deze week, waar ‘waardering’ als een rode draad doorheen loopt, is maandag in Alblasserdam gestart met een lezing en workshop ‘Effectief communiceren met dementerende mensen’. In huiselijke sfeer, op de bovenetage van Damzicht, werden de deelnemers ontvangen met koffie en thee.

Nadat wethouder Dorien Zandvliet de mantelzorgers een hart onder de riem had gestoken ging de interactieve workshop, onder leiding van Tineke van Sleen, van start. “Na afloop waren de reacties zeer positief. De week van de mantelzorg is nu al een succes,” vertelt Mattanja Kroon, staf- en beleidsmedewerker van de Stichting Welzijn Alblasserdam.

Informatie- en verwenmarkt
Dinsdag 10 november gingen de deuren van Landvast open voor Alblasserdamse mantelzorgers. Voordat er een buffet werd geserveerd, kon iedereen zich laten informeren en/of verwennen bij verschillende stands. Tijdens het diner werden cadeautassen, ter waarde van vijftig euro uitgereikt. Mattanja: “Onder andere Landvast en HEMA hebben een mooie bijdrage geleverd aan de tassen.”

Filmpje
Als afsluiting van de feestelijke avond konden de bijna honderd genodigden zich vermaken bij verschillende creatieve workshops. De avond werd muzikaal omlijst door SMILE en Cees van der Wal heeft de avond in beeld gebracht. Dat filmpje is hier te bekijken.

Jonge mantelzorgers
“Aanstaande donderdag staan onze jonge helden, die zorgen voor een ander, in de schijnwerpers. Van 20.00 – 23.00 uur staan er leuke activiteiten op het programma in The Abbey in Alblasserdam. Jonge mantelzorgers tussen de 14 en 24 jaar zijn van harte welkom voor onder andere een pub-quiz en een optreden van een ‘special guest’. Aanmelden voor deze avond is nog steeds mogelijk, dus ken je één van de jonge sterren die zorgen voor bijvoorbeeld hun vader, broertje of zusje? Gun ze dan een welverdiende gezellige avond en geef ze op of attendeer ze op deze uitnodiging,” aldus Kroon van de Stichting Welzijn Alblasserdam.

Aanmelden kan door een privéberichtje te sturen via de facebookpagina van het jongerenwerk.

mantelzorg alblasserdam