IMG_1195 (Medium)ALBLASSERDAM – Huib (74) en Henny(74) Bravenboer uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Het echtpaar, dat langs de dijk, met uitzicht op de rivier de Noord woont, werd bezocht door wethouder / locoburgemeester Dorien Zandvliet, die het echtpaar namens de gemeente feliciteerde en als cadeau een boek over Kinderdijk overhandigde.

Kinderen
Huib en Henny leerden elkaar kennen op de jongerenvereniging van een kerk in Rotterdam. Na hun huwelijk kregen zij een zoon en een dochter. Inmiddels heeft het echtpaar ook al vier kleinkinderen. De twee wonen sinds tien jaar naar tevredenheid in Alblasserdam. Voor die tijd woonden zij onder meer in Papendrecht en Capelle aan den IJssel.

Zestig landen
Huib zat vanwege zijn werk vaak in het buitenland. “Ik zat in de verkoop van kapitaalsgoederen voor de export. Ik ben in Singapore, Australië en het Caribisch gebied geweest. In het totaal heb ik in meer dan zestig landen zaken gedaan,” vertelt de zeventiger. Henny zorgde voor het huishouden en de opvoeding van de kinderen. Zo nu en dan ging zij met haar man mee op zakenreis.

Koninklijke onderscheiding
De heer Bravenboer werd in april van dit jaar koninklijk onderscheiden. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege het feit dat hij zich zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd. Bravenboer was tot 1999 werkzaam als directeur bij Fenedex, een vereniging ter bevordering van de Nederlandse export. Hij was daar ook docent en cursusleider. Daarnaast is hij medeoprichter van het landelijk Platform van deelnemersraden waarbij ook raden van de grootste Nederlandse pensioenfondsen zijn aangesloten. Doel van het platform is een krachtige medezeggenschap van werknemers en gepensioneerden in de pensioenfondsen. Ook is de heer Bravenboer vicevoorzitter geweest van de deelnemersraad van PME, het pensioenfonds van de Metalelektro.

Etentje
Het vijftigjarig jubileum is deze week gevierd met een etentje met de familie.

IMG_1195 (Medium)

IMG_1205 (Medium)