Gitaar hans van der ent (Medium)KINDERDIJK – De leerling-gitaristen van muziekdocent Hans van der Ent uit Kinderdijk verzorgen op zaterdagavond 14 november 2015 een gevarieerde voorspeelavond in Partycentrum ‘De Klok’ aan de Molenstraat in Kinderdijk. “Dit keer is het de beurt aan de kinderen keur aan liedjes brengen,” vertelt Van der Ent.

De muziekdocent vervolgt: “Een instrument leren bespelen en er vaardigheid in krijgen is een zaak van tijd, maar optreden voor publiek is een avontuur. Het optreden staat centraal.”

Adembenemend
De kinderen spelen binnen hun kunnen waarvan sommigen slechts een paar maanden bezig zijn. Van der Ent: “Natuurlijk is er ook veel aandacht voor de gevorderden. Zeg maar de singer/songwriters die vanuit een eigen repertoire soms adembenemend mooie liedjes laten horen. Een hobby kan uitgroeien tot een passie en die hobby kan ‘en passant’ ook nog eens de schoolresultaten bevorderen.”

Geen competitie
Wat de muziekdocent betreft wordt het absoluut geen competitie, talentenjacht of iets dergelijks. “Het is bedoeld om de cursisten podiumervaring te geven,” verduidelijkt de Kinderdijker.

Gratis
De vorderingen van de leerlingen kunnen tijdens de jaarlijkse voorspeelavond, die ditmaal op zaterdagavond 14 november vanaf 18.30 uur in De Klok in Kinderdijk plaatsvindt, worden beluisterd. Iedereen is van harte welkom. De entree is gratis.

Gitaar hans van der ent (Medium)

Deel dit bericht via...