CTHdbz3UEAAEqA4 (Medium)ALBLASSERDAM – Vrijdag 6 november 2015 vond in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht de landelijke kinderklimaattop 2015 plaats. Scholen die meededen aan de Groene Voetstappen actie konden zich hiervoor met twee leerlingen per school uit groep 7/8 aanmelden. Vanuit Alblasserdam fietsten leerlingen van ‘t Nokkenwiel en Het Palet, samen met wethouder Kraijo, naar Dordrecht.

Daar werden allereerst de 2000 gespaarde Drechtstedelijke groene voetstappen om 9:30 uur overhandigd aan Rik van der Linden, wethouder Vervoer en Duurzaamheid en Milieu van de Gemeente Dordrecht en directrice Anna Schoemakers van het Klimaatverbond.

Net als de wereldleiders in Parijs (31 november-11 december) gingen de kinderen met bestuurders in gesprek over hun oplossingen voor klimaatproblemen. De beste ideeën werden gepresenteerd aan een jury en die koos wie er op 28 november 2015 in de klimaattrein naar Parijs mogen om mee te praten met deelnemers aan de VN Klimaattop. De volgende thema’s stonden op het programma:

  1. Weer en Schone lucht
  2. Duurzaam schoolgebouw
  3. Duurzaam vervoer
  4. Natuur en Milieu
  5. Water

Groene voetstappen
Groene voetstappen is een initiatief van Klimaatverbond Nederland en bestaat al sinds 2002 op internationaal niveau. In Nederland verzamelen schoolkinderen sinds 2006 voetstappen voor duurzame mobiliteit en verandering van het reisgedrag van de Nederlander om minder CO2 uitstoot te veroorzaken. Meedoen aan het project Groene stappen betekent milieuvriendelijk naar school gaan, aandacht voor lichamelijke gezondheid, redzaam gedrag in het verkeer en zorg voor het milieu. Wethouder Arjan Kraijo (Onderwijs, Sport en Duurzaamheid): “De combinatie van aandacht voor verkeersveiligheid, beweging bij kinderen en het milieu vind ik erg mooi.”

Foto’s: wethouder Arjan Kraijo.

CTHdbz3UEAAEqA4 (Medium) CTHeC14XIAAwaJg (Medium) CTHIucOUsAA1Ids (Medium)