Makado Alblasserdam winkelcentrumALBLASSERDAM – Wibra opent dit jaar nog een filiaal in winkelcentrum Makado in Alblasserdam. Het familiebedrijf neemt intrek in het leegstaande pand waar tot voor kort de Schoenenreus gevestigd zat. Wibra krijgt donderdag de sleutel. De winkel zal na een stevige verbouwing in december worden geopend. De vloeroppervlakte van de zaak bedraagt zo’n 330 vierkante meter.

Dat is ongeveer drie vierde van het oude pand. Een kwart van de leegstaande ruimte staat nog te huur.

Wibra (afkorting voor Wierdsma & Braam) is een Nederlands familiebedrijf met 280 vestigingen (2012) in Nederland en België. Het bedrijf startte in 1956 met de verkoop van kleding en textiel. Later werd daar ‘allerlei’ aan toegevoegd. Het aandeel ‘allerlei’ groeide in de loop der jaren flink en bestaat voornamelijk uit schoonmaakartikelen, schrijfgerei, snoepgoed, speelgoed en cosmetica. Aanvankelijk was dit bijverkoop, maar later werd het aandeel “allerlei” net zo groot als textiel en kleding.

 

Makado Alblasserdam winkelcentrum