OpeningREGT_lo_©ceesvdwal.nl (Medium)ALBLASSERDAM – Op woensdagavond 11 november 2015 verzorgt de Historische Vereniging West-Alblasserwaard een lezing over de Nieuw-Lekkerlandse Korenmolen De Regt. Plaats van handeling is de grote zaal van de Havenkerk aan de Ieplaan 9 in Alblasserdam. De lezing begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De avond is toegankelijk voor leden en niet-leden. De toegang is gratis.

Gé Zandvliet, voorzitter van de Stichting Herstel Korenmolen De Regt, vertelt de bezoekers over de reis van een vervallen molenromp tot een complete werkende molen. Hij doet zowel in woord als beeld verslag van de hoe de vrijwilligers van de Stichting erin zijn geslaagd om de Korenmolen weer in oude luister te herstellen. Hierbij komen verschillende aspecten aan bod, waaronder de historie, restauratie en bouw, financiën en het maatschappelijk draagvlak.

Foto: Cees van der Wal.

OpeningREGT_lo_©ceesvdwal.nl (Medium)