DSC08575-2PAPENDRECHT – De politie heeft dinsdag 27 oktober een 22-jarige verdachte gehouden in het onderzoek naar het overlijden van een baby in Papendrecht. De verdachte is de moeder van de baby. Maandag 5 oktober 2015 rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat in een woning aan de Stellingmolen in Papendrecht een baby van negen maanden oud onwel was geworden. Dinsdag 6 oktober is het meisje in de vroege ochtend overleden.

Omdat artsen twijfelden aan de doodsoorzaak werd een grootschalig onderzoek opgestart. Zo werd nader onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak en daaruit bleek dat de baby naar alle waarschijnlijkheid door een misdrijf om het leven is gekomen. Het onderzoek is nog in volle gang maar heeft nu geleid tot de aanhouding van de moeder. Ze wordt aanstaande vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Heeft u informatie en heeft u nog niet gesproken met de politie? Neemt u dan contact op via het algemeen informatienummer van de politie 0900-8844 en geef aan dat het gaat om onderzoek Willet. Belt u liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Foto: Sonny Lasschuit.

De traumahelikopter kwam na de melding ook ter plaatse. Deze landde op het bedrijventerrein tussen Alblasserdam en Papendrecht. Hulp mocht echter niet meer baten.

De traumahelikopter kwam na de melding ook ter plaatse. Deze landde op het bedrijventerrein tussen Alblasserdam en Papendrecht. Hulp mocht echter niet meer baten.