DSC_9719ALBLASSERDAM – Het vernieuwde fietspad langs De Helling in Alblasserdam is vrijdag 23 oktober 2015 officieel in gebruik genomen door wethouder Peter Verheij (verkeer). Het fietspad was door losliggende en deels wijkende tegels toe aan een intensieve opknapbeurt. Door gebruik te maken van Easypath-platen, betonplaten die onderling met elkaar verbonden zijn, zijn het rijcomfort en de veiligheid aanzienlijk verbeterd. Door de toegepaste constructie blijven ook de daaronder gelegen kabels en leidingen goed bereikbaar.

Wethouder Peter Verheij geeft aan blij te zijn met het resultaat. “Weer is er een belangrijke verbinding in de openbare ruimte aangepakt en opgeknapt. Het fietspad is een mooie aanvulling op het fietspad naar Papendrecht dat momenteel wordt aangelegd waardoor nog betere verbindingen tot stand komen.”

Volgens de planning zou het fietspad pas volgende week gereed zijn, maar de aannemer heeft de werkzaamheden dermate voortvarend kunnen afhandelen dat het fietspad vorige week al is opengesteld.

Foto’s: Wim Roos.

DSC_9715 DSC_9719 DSC_9723 DSC_9725