opvang©ceesvdwal_1 (Medium)MOLENWAARD – De gemeente Molenwaard gaat vanaf aanstaande donderdag, net als omliggende gemeenten, zoals Alblasserdam, vluchtelingen opvangen. De vluchtelingen worden vanaf 29 oktober 2015 opgevangen in Bleskensgraaf. Omwonenden worden tijdens een bijeenkomst in De Spil geïnformeerd over de crisisopvang in hun buurt. Zij zijn per brief uitgenodigd. Het is de bedoeling dat de vluchtelingen voor vier weken in Bleskensgraaf blijven. Daarna wordt gekeken of die termijn wordt verlengd.

De gemeenteraad is afgelopen week gepeild over het besluit van het college van burgemeester en wethouders om tijdelijke, kleinschalige crisisnoodopvang te realiseren. Het gemeentebestuur is van mening dat het gezien de omvang van de problematiek niet aan de zijlijn kan staan. Het proces is in een stroomversnelling geraakt. Alle inwoners van de gemeente Molenwaard hebben eerder deze week een brief gekregen met een uitnodiging voor één van in totaal drie gespreksavonden over opvang van asielzoekers met een verblijfsvergunning. In die brief is rekening gehouden met een verzoek tot tijdelijke crisisopvang, wat nu dus realiteit wordt.

Locatie crisisnoodopvang
De locatie waar de groep wordt ondergebracht is het bedrijfsverzamelgebouw aan Melkweg 16a. “Deze is het meest geschikt geacht na een zoektocht binnen onze gemeente. Het pand is op korte termijn in te richten voor eenvoudige crisisnoodopvang in de buurt van voorzieningen. De vier weken crisisnoodopvang kan worden uitgebreid met een extra termijn. De bewoners worden op dat moment opnieuw ingelicht,” aldus een woordvoerster van de gemeente Molenwaard.

Foto: Cees van der Wal.

opvang©ceesvdwal_1 (Medium)