IMG_5932 (Medium) NIEUW-LEKKERLAND – Een 40-jarige buschauffeur uit Den Haag is deze week in de rechtbank van Rotterdam veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van anderhalf jaar. De man heeft volgens de rechtbank op 14 mei 2014 op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland met zijn bus een ernstig ongeval veroorzaakt terwijl hij vier keer te veel alcohol had gedronken. De straf is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie. Het OM had twee weken geleden een boete krijgt van 1500 euro en een ontzegging van de rijbevoegdheid van negen maanden geëist.
De botsing vond plaats op de Lekdijk, doordat de buschauffeur met zijn bus zonder passagiers een bocht veel te ruim nam en daardoor op de andere weghelft reed. Hij botste daardoor frontaal, met zo’n zestig kilometer per uur, op een personenauto met daarin twee 63-jarige Nieuw-Lekkerlanders. Dit echtpaar raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw (bijrijdster) liep een gekneusde long op en de man (bestuurder) brak twee ribben en kreeg vocht achter zijn longen.

Een blaastest wees uit dat de buschauffeur ruim vier keer te veel alcohol had genuttigd. De Hagenaar blies na het ongeval 885 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht, terwijl maximaal 220 microgram is toegestaan.
Volgens de rechtbank heeft de man zich schuldig gemaakt aan het veroorzaken van een ernstig ongeval, waardoor zwaar lichamelijk letsel is ontstaan.

De chauffeur heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Doet hij dat niet, is zijn straf definitief.

IMG_5932 (Medium)

IMG_5910 (Medium)

IMG_5891 (Medium)