IMG_9751 (Medium)ALBLASSERDAM – Langs het Cortgene in Alblasserdam is een winkel met tweedehands merkkleding geopend. De zaak heet De Vlinder en zit in het souterrain (verdieping onder maaiveld) op de plek waar vroeger fietsenmaker Spek zat “We hebben kleding voor dames en heren. Daarnaast hebben we accessoires zoals schoenen, laarzen, tassen en riemen,” vertelt Mathilde Mulder uit Zwijndrecht, die de zaak samen met haar dochter runt.

De Vlinder zat al dertig jaar in Hendrik-Ido-Ambacht, maar moest daar weg, omdat de verhuurder van dat pand zijn eigendom gaat verkopen. Het oog van Mathilde viel op het leegstaande pand van Spek, langs het Cortgene.

Eigentijds
Mathilde: “We verkopen enkel eigentijdse, tweedehands merkkleding. Spullen van C&A en Miss Etam vind je hier niet.” Mensen die hun merkkleding willen verkopen, kunnen ook bij de winkel terecht. “Mensen kunnen hun merkkleding brengen. Voorwaarde is wel dat het eigentijdse kleding is. Een dure jas van tien jaar oud neem ik niet in. 45 procent van de opbrengst is voor de klant en 55 procent voor mij. Wat niet verkocht wordt, gaat naar Roemenië. Aan het einde van een seizoen gaat alles de winkel uit, zodat er elke keer wordt gestart met een volledig nieuwe collectie,” aldus Mulder.

Openingstijden
De winkel is te vinden aan het Cortgene 9A (via de trap naar beneden bereikbaar) en is op dinsdag en woensdag geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Zaterdag is De Vlinder van 10.00 tot 12.30 uur geopend. Tijdens de kerstvakantie en in de maanden juli en augustus is de winkel gesloten.

IMG_9751 (Medium) IMG_9754 (Medium) IMG_9763 (Medium) IMG_9775 (Medium) IMG_9782 (Medium)