DSC09251 (Medium)ALBLASSERDAM – Leerlingen uit groep acht van basisschool De Boeg in Alblasserdam hebben met het inzamelen van lege flessen en het organiseren van een markt zo’n vijfhonderd euro opgehaald. Met dit geld gaan de kinderen rugzakjes kopen voor kinderen die gevlucht zijn en deze vullen zij met allerlei bruikbare spullen, zoals bijvoorbeeld een boekje met Nederlandse woorden, kleurpotloden en een kleurboek, een tandenborstel en tandpasta. “Zo hopen we de kinderen op een fijne manier welkom te heten in ons land,” zo laat juf Carla Gelderblom weten.

De juf vertelt over de aanleiding van de actie: “Op dit moment lezen we op De Boeg “de krant in de klas” en met de kinderen kijken we ook dagelijks naar het jeugdjournaal. De indringende beelden van mensen die op de vlucht zijn, waaronder veel kinderen, komen daardoor dagelijks bij de kinderen binnen. Dat doet veel met ze. We spreken er ook met de kinderen over. In groep acht van De Boeg ontstond uit de groep een paar weken geleden het idee om iets te gaan doen voor de opvang van vluchtelingen.”

Nadat er contact was geweest met Stichting Vluchteling Alblasserdam hebben de kinderen van groep 8 een actie op touw gezet voor de hele school. Gelderblom: “De actie is er slechts op gericht om kinderen die na lange omzwervingen op een plek aankomen, een blijk van meeleven te geven.”

DSC09251 (Medium)

DSC09244 (Medium) DSC09252 (Medium)