Fureys 2015 (Medium)ALBLASSERDAM – De Ierse band The Fureys komt van 29 oktober tot en met 15 november 2015 naar Nederland en België voor een serie van zeventien concerten. Op 15 november komt de band naar Landvast in Alblasserdam. Het concert start om 15.00 uur. Kaarten  zijn verkrijgbaar via Landvast.nl, 078-6912923 of via info@thefureys.nl, 06-15214962.

De Fureys familie is een heel muzikale familie, afkomstig uit Dublin. Vader en moeder Furey zongen niet alleen, maar bespeelden ook verschillende  instrumenten, zoals accordeon, banjo en viool. Ook hun vier zonen Eddie, George, Finbar en Paul leerden al vroeg de nodige instrumenten te bespelen. Vanaf de jaren zestig treden de familieleden in verschillende samenstellingen en onder verschillende namen op in Ierland, Schotland en veel andere Europese landen. Later traden zij ook vele malen op in Australië, Amerika en Canada. De band heeft 54 cd’s gemaakt waaronder vele hits, zoals When You Are Sweet Sixteen, The Green Field Of France, The Old man, Steel Away en Red Rose Café. Broer Finbar verliet de band in 1993 en in juni 2002 overleed broer Paul na een kort ziekbed.

De twee overgebleven  broers Eddie en George worden tijdens de concerten bijgestaan door accordeonist Camillus Hiney en bassist Aidan Guilfoyle, en de jonge banjo speler Ger Lord vervangt deze toer de zieke Davey Arthur.

 

Fureys 2015 (Medium)

The Young Folk voorprogramma Fureys (Medium)