voortgezet-onderwijs-Desktop-ResolutieALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam en de basisscholen in het Damdorp organiseren een voorlichtingsavond voor ouders en verzorgers over het voortgezet onderwijs. De voorlichtingsavond wordt gehouden op donderdag 5 november 2015 en start om 19.30 uur. Als locatie is gekozen voor Valk Welding aan de Staalindustrieweg 29 in Alblasserdam.

De gemeente Alblasserdam en de basisscholen uit het dorp hebben deze avond georganiseerd om ouders/verzorgers te helpen bij het maken van een schoolkeuze in het vervolgonderwijs. De avond is uitsluitend bedoeld voor ouders/verzorgers. Aan de hand van de informatie van deze avond kunnen zij samen met hun kinderen bepalen welke open dagen zij de komende maanden willen bezoeken.

 Techniek in het onderwijs
Net als afgelopen jaar, vindt de voorlichtingsavond plaats bij een lokaal technisch bedrijf. De visie van het onderwijsveld is dat kinderen veel kennis opdoen in een contextrijke omgeving. “Dat we deze avond weer op locatie houden past bij deze visie en bij de focus op techniek in het onderwijs in het Arbeidsmarktprogramma Drechtsteden. Daarnaast sluit het aan op de wens van de gemeente om de eigen technische ambachtelijke bedrijven meer in beeld te brengen. We zijn dus erg blij dat we dit jaar te gast mogen zijn bij Valk Welding,” aldus wethouder Arjan Kraijo. Dit Alblasserdamse bedrijf ontwikkelt en levert robotiseringssystemen voor de lasproductie, gericht op een flexibele productie van kleine tot middelgrote series.

Programma
Wethouder Arjan Kraijo (Onderwijs) verwelkomt de belangstellenden. Aansluitend is er tot 21.00 uur gelegenheid informatiestands van de verschillende scholen uit de regio te bezoeken, kennis te maken met docenten, vragen te stellen en brochures te bekijken. Ook wordt er tweemaal een presentatie gegeven over de algemene structuur van het voortgezet onderwijs. De aanwezige scholen variëren in identiteit en niveau.

voortgezet-onderwijs-Desktop-Resolutie