20151007_093840 (Medium)ALBLASSERDAM – Een Poolse vrachtwagenchauffeur heeft woensdag 7 oktober 2015 een boete van ruim duizend euro opgelegd gekregen, omdat hij met zijn vrachtwagen, met een lading van ruim 4,5 meter hoog, door de Noordtunnel bij Alblasserdam wilde rijden. Dat terwijl de maximumhoogte vier meter is. De hoogtemeters bij de tunnel deden hun werk, waardoor de snelweg volledig werd afgesloten. Nadat de vrachtwagen van de weg was gehaald, kon de snelweg weer open.

De chauffeur kreeg de opdracht om de vrachtwagen die hij op zijn oplegger had staan er af te halen, zodat hij weer aan de maximaal toegestane hoogte zou voldoen. De man is hier, samen met een collega, vele uren mee bezig geweest.

Dat de boete zo hoog uitvalt, heeft te maken met het feit dat het gaat om een economisch delict. Doordat andere vervoerders zich wel aan de regels houden kunnen zij minder vervoeren of moeten kosten maken voor extra begeleiding op de weg. Degene die zich niet aan de regels houdt en wel meer vervoert, pleegt daarmee concurrentievervalsing.

20151007_093840 (Medium)

Deel dit bericht via...