Nieuwe afbeelding (1)NIEUW-LEKKERLAND – In het RTL5-programma ‘Wie is de Sjaak?’, dat maandagavond 5 oktober 2015 werd uitgezonden, was te zien hoe de 19-jarige Ashley Blomaard uit Nieuw-Lekkerland haar vriendin Eline Verhaar (19) in de maling nam. Het filmpje is inmiddels vele duizenden keren bekeken. De Lekkerlandse meiden worden sinds de uitzending overspoeld met reacties. “We worden bijna elk uur wel ergens ‘getagd’,” lacht Ashley.

Zo maf!
De opnames vonden in de zomervakantie plaats in Dordrecht. Tijdens het shoppen kwamen Ashley en haar zus Lindsay televisiepresentator Rick Brandsteder tegen. Die vroeg hen mee te doen aan een grap. Brandsteder zei 250 euro te geven als Ashley een vriendin zou bellen en zou zeggen dat ze vreemdgegaan is met de vriend van die vriendin. De Lekkerlandse besloot mee te doen en belde haar vriendin Eline. Die kon haar oren niet geloven. “Aan de ene kant wist ik dat het niet waar kon zijn, maar toch ging ik twijfelen. Eigenlijk wil je zoiets gewoon niet geloven. Het was zo maf!,” vertelt de 19-jarige.

250 euro
Het ‘leed’ was overigens maar van korte duur. Nog geen vijf minuten na het eerste telefoongesprek belde Ashley om te vertellen dat het om een grap ging en dat zij daarmee 250 euro had gewonnen. Presentator Brandsteder maakte als deal dat Ashley als goedmaker Eline mee uit eten zou nemen. Eline zei dit een goed plan te vinden en voegde er lachend aan toe: “En dan neem ik haar vriend volgende week.”

Beelden
De beelden van de ‘prank’ zijn onder meer te vinden op Dumpert, Youtube en de site van RTL5.

Nieuwe afbeelding (1)