IMG_7946 (Medium)ALBLASSERDAM – Atletiek vereniging Alblasserdam (AAA) heeft zaterdag 3 oktober 2015, ter ere van het zeventigjarig bestaan van de club, een jubileumloop gehouden. Er waren parkoersen uitgezet van één, vijf en tien kilometer. Mede door het prachtige weer voldeed de loop geheel aan het door het bestuur gestelde doel: een feestelijke loop ter ere van een jarige vereniging. Alle groepen deden spontaan mee met de warming up door de speciaal voor dit doel aanwezige danslerares Valerie Plat.

Startschot
Bij de ‘kidsrun’ gaf burgemeester Jaap Paans, in het bijzijn van wethouder Arjan Kraijo het startschot met een alarmpistool. Plaats van handeling was het Kortland in Alblasserdam. Later op de middag gingen de volwassenen van start. Alle deelnemers kregen bij de finish hun medaille waarna iedereen weer terug naar het clubhuis ging om daar de bekers in ontvangst te kunnen nemen.

Uniek
De aanwezige vertegenwoordigers van hoofdsponsor IHC waren getuige van de vele loftuitingen die door de ( soms buitenlandse ) renners werden geuit aan het adres van de organisatie. “Het blijft een uniek parcours waar vele Alblasserdammers wellicht gewend aan zijn geraakt maar die niet voor niets op de werelderfgoedlijst staan. Door deze enthousiaste reacties hebben we het feestje niet alleen ‘ons’ feestje kunnen maken maar juist dat van alle deelnemende lopers,” aldus Corine Boer, voorzitster van AAA en drijvende kracht achter de loop.

Meer
Dat deze editie naar meer smaakt is duidelijk maar in welke vorm en op welke datum is nog niet bekend. Corine Boer vertelt hierover: “Het vinden van sponsoren en vrijwilligers is altijd een hele toer. De opzet was om eenmalig het jubileum te vieren. Maar als we alle enthousiaste reacties van lopers en vrijwilligers zien dan kunnen we niet anders dan een volgende editie overwegen.”

Uitslagen
De uitslagen van de jubileumwedstrijd zijn te vinden op: www.aaa-atletiek.nl.

Tekst: Peter van Det. Foto’s: Peter Stam.

IMG_7946 (Medium)

IMG_7962 (Medium)

IMG_7969 (Medium)

IMG_8015 (Medium)

IMG_8052 (Medium)

IMG_8135 (Medium)

IMG_8153 (Medium)

IMG_8191 (Medium)

IMG_8369 (Medium) IMG_8498 (Medium) IMG_8426 (Medium) IMG_8397 (Medium)