IMG_8227 (Medium)ALBLASSERDAM – De verwendag voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten, die zaterdag 3 oktober 2015 werd gehouden in het Alblasserdamse IJsclubgebouw aan het Kortland is wederom een groot succes geworden. Dit jaar bezochten ruim vijftig mensen de verwendag. Daarmee was de activiteit, die voor het negende achtereenvolgende jaar werd georganiseerd, drukker bezocht dan ooit. De organisatie was in handen van pedicure Saskia Jongeneel van Hair and Feetpleasure en twaalf andere vrijwilligers.

Vrolijk
Het doel was om (ex) kankerpatiënten en hun naasten een onvergetelijke dag te bezorgen, door hen goed in de watten te leggen. Die missie is meer dan geslaagd, zo bleek aan het einde van de dag. “Het was een drempel om mezelf aan te melden, maar ik ben zo blij dat ik het heb gedaan. Als ze dit volgend jaar weer organiseren, hoop ik er zeker bij te zijn. De sfeer is zo fijn en vrolijk, ” vertelde één van de bezoeksters, die in de afgelopen periode zelf te maken had met borstkanker. “En ik was er voor de negende keer. Het was weer uitstekend georganiseerd. Een pluim voor de vrijwilligers,” vulde een andere bezoeker aan.

Zanggroep
Er waren onder meer een visagiste, een kapster, een manicure, een reikimaster en een fysiotherapeut. Verder werden er kaarten gemaakt en werd er bingo gespeeld. Zanggroep Mariposa uit Brabant maakte muziek en zong liedjes uit de jaren zestig en zeventig.

Burgemeester
Rond het middaguur kwam burgemeester Jaap Paans onverwachts langs om de aanwezigen een hart onder de riem te steken. Daarnaast sprak Paans zijn waardering uit voor de organisatie, de vrijwilligers en sponsoren die de verwendag mogelijk hebben gemaakt.

Sponsoren
“We kregen heerlijk brood van Bakker De Heer. Het beleg kregen we van de beste kaasboer van het dorp: ‘t Kaasmes. Topbloemist Fiore zorgde voor de bloemen en Hotel Van Krimpen voor de heerlijke salades. Het IJsclubgebouw stelde haar gebouw beschikbaar en had voor alle deelnemers een boek over de Alblasserdamse IJsclub. Vanuit Papendrecht sponsorde bloemist Kees Commandeur de dag. Ik ben al deze sponsoren heel erg dankbaar. Zonder hun bijdragen en de inzet van de vrijwilligers hadden we deze dag niet kunnen aanbieden,” aldus organisator Saskia Jongeneel.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_8214 (Medium) IMG_8217 (Medium) IMG_8227 (Medium) IMG_8252 (Medium) IMG_8264 (Medium) IMG_8276 (Medium) IMG_8299 (Medium) IMG_8309 (Medium) IMG_8314 (Medium) IMG_8327 (Medium) IMG_8329 (Medium) IMG_8343 (Medium) IMG_8345 (Medium) IMG_8348 (Medium) IMG_8354 (Medium)