IMG_7547 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – Het volledig vernieuwde winkelcentrum op het Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland is vrijdagmiddag 2 oktober 2015 feestelijk geopend. Dit gebeurde middels het hijsen van drie vlaggen en een aantal toespraken. De vlaggen werden gehesen door burgemeester Dirk van der Borg, gemeenteraadslid Engel Breedveld en projectontwikkelaar Roelof van Bruggen. Na de officiële handeling kregen de aanwezigen, namens de ondernemers, een gratis maaltijd aangeboden en werd er bij de kastanjeboom een kunstwerk onthuld.

Op 15 oktober 2014 ging de eerste officiële paal de grond in. Nog geen jaar later is het project afgerond en staan er zestien nieuwe winkelpanden.

Trots
“We zijn ontzettend trots op deze nieuwe uitbreiding. De prestaties die in de afgelopen periode zijn geleverd zijn enorm,” vertelde raadslid Breedveld, die de ondernemers in contact bracht met de projectontwikkelaar. Hij vervolgde: “Jarenlang werd er maar wat aangemodderd. Jullie waren een kudde schapen zonder herder. Op het diepste punt kwam ontwikkelaar Roelof van Bruggen in beeld. Het lukte om de neuzen van de ondernemers dezelfde kant op te krijgen en de inzet van de gemeente Molenwaard 180 graden te draaien.” Het raadslid besloot zijn speech met: “Koop uw waar elders niet, waar uw eigen middenstand het biedt.”

Prachtig mooi
Ook burgemeester Van der Borg was vol lof over het nieuwe winkelcentrum en plein. Hij zei: “We zijn blij met dit prachtig mooie winkelcentrum en dit plein waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Waar je ook in de wereld komt, je zoekt vaak een plein, want daar is meestal veel leven in de brouwerij.”

Spelling
Verder legde Van der Borg uit waar de naam Kleyburgplein vandaan komt en wat de juiste schrijfwijze is. In de afgelopen dagen werd er namelijk op onder meer Facebook gediscussieerd en grappen gemaakt over de juiste spelling. “Mij is verteld dat dit gebied genoemd is naar dierenarts Kleyburg die hier rond 1900 woonde. De juiste spelling staat in het nieuwe logo,” sprak Van der Borg.

Buffet
Na de toespraken van de ontwikkelaar, die na alle ontvangen lof, opmerkte dat hij even dacht dat hij bij zijn eigen begrafenis stond en het dankwoord van Nijs Stam, voorzitter van de winkeliersvereniging, startte het gratis buffet voor alle bezoekers.

Modeshow
Zaterdag zijn er in alle winkels op het Kleyburgplein activiteiten onder het motto ‘verwendag’. Om 11.00 uur en 14.00 uur vinden er modeshows plaats in de tent op het plein.

IMG_7494 (Medium) IMG_7506 (Medium) IMG_7516 (Medium) IMG_7547 (Medium) IMG_7579 (Medium) IMG_7587 (Medium) IMG_7598 (Medium) IMG_7658 (Medium) IMG_7696 (Medium) IMG_7707 (Medium) IMG_7729 (Medium) IMG_7754 (Medium) IMG_7764 (Medium) IMG_7778 (Medium) Nieuwe afbeelding (2) (Medium) Nieuwe afbeelding (3) (Medium)